Corona-pandemien kræver nødplan for sygehusvæsnet i Region Midtjylland

En ny plan, kan risikere at lukke for Akutklinikken i Ringkøbing. Hvis coronavirussen fortsat breder sig i Midtjylland kan det bliver nødvendigt, at omfordele ressourcer.

Som den landsdel hvor der nu er flest smittede med Covid-19, kan Region Midtjylland og i særdeleshed den vestlige del stå overfor en stor udfordring.

Der er i dag blevet godkendt en plan af hospitalsudvalget og forretningsudvalget i Region Midtjylland. Her får direktionen bemyndigelse til at lukke for flere afsnit for at frigøre personale og kapacitet til behandling af corona-patienter. En af de afdelinger der står for skud, er Akutklinikken i Ringkøbing.

Hvis det bliver nødvendigt, vil man lukke for klinikken, og holde akutlægebilerne i garagen. I stedet skal personalet så sendes til hospitalet i Herning.

- Det vi giver bemyndigelse til, det er at flytte rundt på personaleressourcerne fra akutklinikkerne ind på akuthospitalet til corona-afdelingerne, hvis der bliver behov for det. Der er ingen af os, der ønsker det her, men det er det nødvendige, hvis vi skal sikre, at der er nok personale, hvis det udvikler sig, siger Ib Bjerregaard, der er næstformand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

Han fortæller, at de ikke ønsker at lade borger i Ringkøbing i stikken, men det er en ekstraordinær situation, og det kan blive nødvendigt. Han understreger, at bemyndigelsen kun vil blive brugt, hvis det er nødvendigt, og at det kun vil være midlertidigt.

Akutklinikken er vigtig

I Ringkøbing har K. B. Nielsen, der er medlem af Regionsældrerådet og Patientinddragelsesudvalget i Region Midtjylland stor forståelse for, at det er krisetid, men understreger også vigtigheden af akutklinikken.

- Jeg synes, det er fair, at man laver den her ordning, men jeg vil gerne understrege, at så snart det bliver gode tider igen, så skal vi have vores akutklinikker tilbage. Det er meget vigtigt for vores mindre samfund, at vi har de her akutklinikker, siger han.

Akutklinikken varetager dagligt ting som røgten og blodprøver. Hvor det normalt kører hurtigt og nemt, så er K. B. Nielsen bange for, at en tur til Herning eller Holstebro vil give lange ventetider, men han håber, der vil blive taget hensyn til dem, der kommer fra yderområderne.

Det bliver ikke bare muligt at lukke Akutklinikken i Ringkøbing, men også fødegangen i Holstebro og sygehusfunktionerne i Lemvig, Tarm og Brande kan lukkes, hvis der mangles personale

I morgen bliver planen behandlet i regionsrådet.

Udkantsklinikker og fødegang må lukke, hvis der kommer til at mange personale i Herning under corona-krisen

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.