Forstander føler sig tvunget: Elever kan havne i smittefare

​​​​​​​Den traditionsrige brobygningsuge, som står for døren mandag, bringer eleverne i unødig fare for at blive smittet med coronavirus, lyder det fra efterskoleforstander.

Det er ikke med sin gode vilje, at forstander på Husby Efterskole, Jesper Wedel Rosbæk, mandag sender alle sine elever på brobygning i en uge.

For med rekordhøje smittetal og nye coronarestriktioner giver det ikke mening at lade så mange elever mødes og samles, lyder det bekymret fra forstanderen.

- For mig handler det her om antallet af elever. Vi er 16 forskellige skoler, der er samlet. Jeg synes, det virker voldsomt.

- Det er en unødig risiko at tage i en tid, hvor vi ellers gør alt, vi kan for at begrænse smitterisikoen i vores hverdag, siger Jesper Wedel Rosbæk.

- Tvunget ud i et projekt jeg ikke kan stå inde for

I løbet af brobygningsdagene er det planen, at efterskoleeleverne skal besøge gymnasier og tekniske skoler for at blive klogere på, hvilken uddannelse de skal vælge.

Brobygningen kan ifølge undervisningsministeriet hverken aflyses eller udskydes, medmindre uddannelserne er gået i nødundervisning.

Situationen huer ikke efterskoleforstanderen.

- Jeg bryder mig ikke om at blive tvunget til at sende eleverne ud i et projekt, jeg ikke selv kan stå inde for, siger Jesper Wedel Rosbæk.

Elev: - Det er lidt nervepirrende

Også blandt eleverne, der til dagligt er inddelt i små familiegrupper for at holde smitten på afstand, er der nervøsitet at spore, selvom der er lagt op til, at brobygningen skal foregå med passende afstand og mundbind.

- Jeg synes, det er lidt nervepirrende. Man vil helst ikke rammes af corona, når man går på efterskole, for så bliver alle elever sendt hjem, hvis der er én, som bliver smittet, siger elev Carla Rønne Hansen.

En situation, der for alt i verden skal undgås, lyder det fra forstanderen.

- Det ville være det værste, der kunne ske, siger Jesper Wedel Rosbæk.

Hos Husby Efterskole er håbet fortsat, at brobygningen vil blive udskudt.

 
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.