Solgte over 1000 pakker mundbind efter pressemøde: - Vi har rigeligt til alle

Detailhandlen har været forberedt, og derfor er der ingen grund til at hamstre mundbind, lyder det fra en købmand i Viborg.

Lasse Lauritsens lager bugner af mundbind. For Viborg-købmanden har været klar på, at dagen, hvor yderligere restriktioner omkring brugen af mundbind, kunne komme.

Efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde fredag aften stod det klart, at alle skal bære mundbind på offentlige steder fra den 29. oktober.

Herefter blev der på bare to timer revet 1000 pakker mundbind fra hylderne i hans Menu-butik i Sct. Mathias Centret.

- Vi har rigeligt til alle. Det kommer ikke til at være noget problem.

- Jeg tror ikke, det her kommer bag på ret mange. De fleste har nok forventet det, for vi vidste jo godt, at der nok ville komme en anden bølge på et tidspunkt.

Ansatte havde frygtet det

Udover at bestyre Menu er Lasse Lauritsen også formand for centerforeningen i Sct. Mathias Centret. Her kigger man frem mod en ny hverdag, hvor både kunder og ansatte skal vænne sig til at færdes med mundbind i centret.

- Jeg tænker, det bliver lettere for kunden at finde rundt i. For nu skal du have på det på, fra du træder ind i centret.

- For vores ansattes vedkommende tror jeg, der er mange, som har frygtet det her med at skulle bære mundbind mange timer i træk. Man kan kun smile med øjnene, så det kan godt blive sværere at forstå hinanden, lyder det fra Lasse Lauritsen.   

Julehandlen kan blive truet

De nye restriktioner strækker sig i første omgang til den 2. januar 2021. Dermed kan de også komme til at få betydning for årets julehandel.  

- Det er ikke nogen hemmelighed, at mange butikker tjener en stor del af sine penge i november og december.

- Det er ikke fordi, jeg står med en stor frygt, men der sidder selvfølgelig lidt i maven – for kan det blive et problem? Jeg håber virkelig, kunderne i centret vil støtte op om den lokale handel, siger Lasse Lauritsen.

OFFENTLIGE STEDER HVOR DET ER ET KRAV AT BÆRE MUNDBIND

 
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.