Elever krydser fingre for, at de snart kan komme i skole igen

Det er hårdt at gå hjemme uden at se sine kammerater, fortæller to elever i 9. klasse.

I snart to måneder har folkeskolens ældste elever ikke været i skole, og det er kedeligt, fortæller de to elever i 9. klasse i Rødkærsbro, som TV MIDTVEST har talt med.

quoteMan føler lidt, man er udelukket fra hele verden på en eller anden måde, når man ikke rigtigt mødes med nogen. Det er ret svært faktisk

Mikkel Rye Hansen, 9. klasse, Rødkærsbro

Mikkel Rye Hansen og Cecilie Eriksen håber derfor, at de snart kan komme tilbage i klasselokalet.

- Jeg savner bare det der med at gå ned ad gangene og kunne spise mad med folk. Jeg savner også lærerne og fagene, siger Cecilie Eriksen.

- Man føler lidt, man er udelukket fra hele verden på en eller anden måde, når man ikke rigtigt mødes med nogen. Det er ret svært faktisk, stemmer Mikkel Rye Hansen i.

Lys forude

Der er håb forude for de to elever, ser det ud til.

Statsminister Mette Frederiksen har i dag antydet, at de ældste skolebørn i et vist omfang snart kan komme tilbage på skolebænken. 

Derfor er man på Nordre Skole i Viborg begyndt at forberede sig på, hvordan man skal få plads til de ældste elever. For der er kun meget få klasselokaler tilbage.

- Vi kan jo ikke have en hel klasse herinde, som vi plejer, når vi skal overholde kravene. Og så må vi jo prøve at flytte bordene rundt, så vi kan have så mange som muligt herinde for at udnytte den plads, vi har, siger afdelingsleder på skolen, Torben Tougaard.

Men på trods af anstrengelserne, så bliver der kun plads til cirka halvdelen af eleverne. Skolen er derfor også ved at undersøge, om der er tomme lokaler hos for eksempel idrætsklubberne. 

Skal afsted igen

Det er helt afgørende, at eleverne snart kan komme i skole igen, lyder det fra skolelederne.

  • Mange af dem er ensomme, mange af dem føler ikke, de hører til nogen steder. Det er fint at være hjemme ved far og mor, men de mangler simpelthen alle deres kammerater, forklarer Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen.
Flere skoler er begyndt at forberede sig på, at de ældste elever kan vende tilbage i næste uge.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.