Dårligt arbejdsmiljø: Regionshospitalet i Herning risikerer politianmeldelse

Arbejdstilsynet overvejer politianmeldelse eller bøder til Regionshospitalet i Herning, fordi de ikke har levet op til tilsynets påbud. Det skriver Herning Folkeblad.

2:29
Hospitalsdirektør Poul Michaelsen forsikrer, at de gør, alt hvad de kan for at ændre forholdene.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Der er travlt på akutafdelingen på Regionshospitalet i Herning. Faktisk så travlt, at det går udover medarbejderne.

- Det påvirker medarbejderne på den måde, at de går grædende fra arbejde og har svært ved at sove, fortæller Anette Knudsen, der er sygeplejerske og tillidsrepræsentant på afdelingen.

Sådan var det også før jul, og det fik arbejdstilsynet til at give hospitalet et påbud om at forbedre personalets arbejdsforhold på grund af dårligt arbejdsmiljø på akutafdelingen.

- Vi kan jo ikke sætte en stopklods i en akutafdeling. Vi skal tage imod det der kommer, siger tillidsrepræsentanten, der også beskrev situationen til TV MIDTVEST før jul.

Hospitalet har siden forsøgt at løse problemet med justeringer, men det har ikke været nok, vurderede Arbejdstilsynet, efter de var forbi den 6. januar. 

- Vi taler om nogle store betydelige problemer i sundhedsvæsnet i forhold til mange akutte syge, covid, mangel på arbejdskræft, og det er ikke noget, man fikser mellem jul og nytår, siger Poul Michaelsen, der er direktør for Hospitalsenhed Vest.

Arbejdstilsynet langer ud igen

Ifølge Herning Folkeblad, overvejer Arbejdstilsynet nu bøder eller en politianmeldelse, men det vil ikke gøre nogen forskel, lyder det fra hospitalsdirektøren.

- At vi bliver truet med en bøde, det er ikke noget, som får os til at gøre mere eller mindre. Vi gør alt, hvad vi kan, siger han.

På Christiansborg vil folketingsmedlem fra Holstebro og medlem af sundhedsudvalget Annette Lind (S) gå til ministeren.

Ifølge hende står hospitalet i et dilemma mellem at opretholde et godt arbejdsmiljø samtidig med, at de skal opretholde et godt sundhedsvæsen under en pandemi og oveni en flytning fra Herning til Gødstrup.

- Jeg vil spørge ministeren, om man kan give lidt køb og få en længere tidshorisont, inden man bliver politianmeldt eller får bøder for det her påbud, for påbuddet skal overholdes, siger hun.

Arbejdstilsynet laver endnu et tilsyn på akutafdelingen i Herning mandag den 17. januar.