Corona-håndsrækning til fiskere inddrages

Fiskeristyrelsen har stoppet for muligheden for at fiske tobis i to forvaltningsområder på samme fangstrejse. Rutinemæssig kontrol viser tegn på, at nogle fiskere ikke rapporterer fangsten korrekt.

Fiskeriet har som erhverv været hårdt presset af corona-krisen. Nedlukning af hoteller, restauranter og færre turister har betydet et enormt fald i efterspørgslen på konsumfisk.

Derfor vedtog Folketinget en håndsrækning til erhvervet i form af en tilladelse til at fange 10 procent flere tobis - små fisk, der bruges i industrien til fiskemel og foder - samt at hver erhvervsfisker måtte fiske tobis i flere forvaltningsområder på samme fangstrejse.

Den mulighed inddrages nu på grund af forkert indrapportering.

quoteDe skærpede regler kommer jo til at ramme alle fiskere

Mogens Jensen, Fødevare- og fiskeriminister, Soc.dem.

- Helt konkret lukker Fiskeristyrelsen nu for muligheden for at fiske tobis i to forvaltnings­områder på samme fangstrejse. Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at nogle af tobis-fiskerne tilsyneladende ikke rapporterer deres fangst korrekt, siger minister for fødevarer og fiskeri Mogens Jensen fra Socialdemokratiet.

Problemet er, at Fiskeristyrelsen har mistanke om, at størstedelen af fangsterne er foretaget i et andet område end det, de er indrapporteret til at være fanget i. Og det er ulovligt, da Danmark er forpligtet til at sikre, at fangster afskrives i de farvande, hvor de er fisket.

- De skærpede regler kommer jo til at ramme alle fiskere, og vi kommer nu til at gennemgå alle fangstrejser, hvor der er fisket i to tobisforvaltningsområder, siger fødevare- og fiskeriministeren.

Fiskeristyrelsens afdeling i Nykøbing Mors har som en del af den rutinemæssige kontrol undersøgt 86 fangstrejser efter tobis, hvor der på samme fangstrejse var registreret fangster af tobis i flere forvaltningsområder.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.