Besøgsforbud rammer alle plejecentre i Herning og Holstebro – direktører ærgrer sig

Fra lørdag den 31. oktober må beboere på plejecentre udvælge én person, som den eneste må komme på besøg.

Fredag eftermiddag har både Herning Kommune og Holstebro Kommune udsendt midlertidige forbud for besøg på begge kommuners plejecentre.

quoteDet er et ærgerligt, men nødvendigt forbud.

Søren Liner Christensen, direktør, Social, Sundhed og Beskæftigelse, Herning

Forbuddene skyldes de høje smittetal i kommunerne, ligesom Holstebro Kommune begrunder deres forbud med, at der er smitte på flere minkfarme i kommunen.

- Det er et ærgerligt, men nødvendigt forbud, som vi må håbe bliver kortvarigt, fortæller direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Herning, Søren Liner Christensen.

Han bakkes op af social- og sundhedsdirektør Lone Becker Kjærgaard fra Holstebro Kommune.

- Fra foråret har vi erfaringer med, at besøgsforbud har store konsekvenser for både vores beboere og deres pårørende. Derfor er det rigtig trist, at vi skal indføre det igen. Men vi forstår, at styrelsen tager dette skridt af hensyn til vores borgere, som er særligt sårbare, siger social- og sundhedsdirektør Lone Becker Kjærgaard.

Beboere må vælge én besøgsperson

Forbuddene er udstedt af Styrelsen for Patientsikkerhed, som ikke kun er udstedt direkte mod plejecentre.

Det gælder også aktivitetstilbud, som er tilknyttet plejecentrene, ligesom akut- og midlertidige opholdspladser i kommunen også rammes af forbuddet.

Der er dog ikke helt lukket for besøg. Hver beboer på både kommunale og private plejecentre kan udpege én person, som de må få besøg af.

Besøgsforbuddene er gældende fra lørdag den 31. oktober. Styrelsen for Patientsikkerhed vil løbende tage stilling til, hvor længe forbuddet skal vare.

Tidligere er der også blevet lavet forbud mod besøg på plejecentre i Thisted Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.