Ansat testet positiv på bosted: - Beboerne er selvfølgelig bekymrede lige nu

Alle 150 beboere og ansatte skal nu testes for Covid-19.

En ansat på bostedet Skredsande i Holstebro er blevet testet positiv for Covid-19. 

Holstebro Kommune modtog beskeden mandag, hvilket nu har resulteret i, at alle 150 beboere og ansatte skal testes for virussen.  

- Beboerne er selvfølgelig bekymrede lige nu. Det er jo også meget naturligt, at man bliver bekymret, når man modtager sådan en besked, fortæller Lone Becker, der er direktør for Social- og sundhed hos Holstebro Kommune. 

Bostedet Skredsande er et dag- og døgntilbud for voksne med forskellige handicaps. Til daglig befinder der sig 110 beboere og 44 ansatte på bostedet Skredsande.

Alle medarbejdere og beboere testes

Antal bekræftede smittede med corona i Region Midtjylland og Nordjylland

Mandag kom en testbil fra regionen for at teste alle beboerne, mens de ansatte vil få nærmere besked om, hvornår de skal testes for Covid-19.

- Vi er selvfølgelig påpasselige, og så tager vi alle forholdsregler og myndighedernes anbefalinger i forbindelse med Covid-19. Vi er lige nu i tæt dialog med myndighederne om, hvordan vi skal forholde os, siger Lone Becker.

Indtil videre har der været udbrud på tre plejecentre i Holstebro Kommune. Ifølge Lone Becker er det dog stadig uvist, hvornår man kender resultatet af testningen fra bostedet Skredsande. 

- Vi ved ikke, hvornår vi får svar på testresultaterne. Vi kan derfor ikke gøre mere, før vi kender testresultatet på beboere og personale, siger hun. 

Ifølge Statens Serum Institut har der været sammenlagt 12.888 smittede med corona, hvoraf 11.983 har overstået deres infektion af virussen.

Tema

Coronavirus