10 ud af 30 beboere på plejecenter er testet negativ for Covid-19

På Plejecenter Beringshaven har man testet 30 beboere for Covid-19.

Opdateret kl. 16.00 med informationen om, at 10 ud af 30 prøvesvar er kommet tilbage negative. De resterende prøver venter man forsat svar på. 

Lørdag blev 30 beboere med symptomer på Plejecenter Beringshaven i Holstebro testet for Covid-19.

Der er indtil videre kommet ti svar tilbage, som alle er negative. Det skriver plejecentret i en pressemeddelelse.

Social- og sundhedsdirektør Lone Becker Kjærgaard er lettet over test-resultaterne.

- Selv om vi ikke har fået svar på alle prøverne endnu, så er det godt, at der indtil videre ikke er konstateret corona-smitte på plejecentret. Vi håber selvfølgelig, at de resterende tests har samme resultat, siger Lone Becker Kjærgaard.

Det er endnu uvist, hvad de testede personer så fejler. Men noget peger i retning af, at det kan være Novo-virus - bedre kendt som roskildesyge. Det forventes der svar på i løbet af tirsdag.

Afventer coronamelding

De 30 beboere på Plejecenter Beringshaven blev testet, fordi der blev konstateret symptomer på Covid-19 den 4. april.

Efter en lægelig vurdering blev det derfor besluttet, at flere af beboerne skulle testes for den nye virus. Der bor i alt 100 ældre på plejecentret. 

Der arbejdes på at få svar på alle test hurtigst muligt, og der er allerede indkaldt ekstra plejepersonale. Det bekræfter social- og sundhedsdirektør Lone Becker Kjærgaard.

quoteMedarbejderne på både Beringshaven og Bakkebo arbejder forbilledligt og har styr på situationen. De tager sig godt af beboerne og følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Lone Becker Kjærgaard, social- og sundhedsdirektør.

Lone Becker Kjærgaard understreger over for TV MIDTVEST, at der endnu ikke er bekræftet nogle tilfælde af coronavirussen på Beringshaven, men de tager de nødvendige forholdsregler.

Forleden opstod en lignende situation på Plejecenter Bakkebo i Vinderup. Her er der bekræftet et eller flere tilfælde af corona blandt personalet. 

Indtil det er be- eller afkræftet, om virussen har ramt endnu et plejecenter i Holstebro, så tages alle forholdsregler, og situationen vil blive behandlet som et tilfælde af Covid-19.

- Alle er selvfølgelig bekymrede - ikke mindst de pårørende. Men personalet sørger for, at alle får den nødvendige personlige pleje og er ekstra opmærksomme på de beboere, som er særligt sårbare, siger social- og sundhedsdirektøren.

Status på Bakkebo i Vinderup

På plejecentret Bakkebo i Vinderup er status, at 10 beboere er testet for Covid-19. Heraf er ganske få indlagt på sygehus.

En del af medarbejderne er også testet, og nogle er konstateret smittede. Både de testede og de smittede opholder sig hjemme.

- Medarbejderne på både Beringshaven og Bakkebo arbejder forbilledligt og har styr på situationen. De tager sig godt af beboerne og følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer, fortæller Lone Becker Kjærgaard.

Hun forstår godt, at de pårørende er bekymrede og forsikrer, at medarbejderne gør alt, hvad de kan for at beskytte beboerne. Selvom det er svært, så er det bedste, de pårørende kan gøre, at væbne sig med tålmodighed.

Alle pårørende bliver løbende orienteret om situationen på de to plejecentre.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.