Yiming venter stadigvæk på afgørelse: Helt uacceptabelt

Sagen om den 14-årige Yiming Liu trækker ud i yderligere fem måneder.

14-årige Yiming venter fortsat på svar fra udlændingenævnet.
14-årige Yiming venter fortsat på svar fra udlændingenævnet.
Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST

Sagen om den 14-årige Yiming Liu fra Silkeborg trækker ud. Ifølge et nyt brev fra Udlændingenævnet, skal Yiming og hendes familie vente yderligere fem måneder på at få en afklaring.  

- Det er uacceptabelt at det skal tage så frygtelig lang tid. Man kan ikke være det bekendt. Det ligner myndighedsarrogance, siger Yimings stedfar Kjeld Gaard-Frederiksen.

Keld Gaard-Frederiksen er dekoreret officer i Søværnet. Under en mission i golfen mødte han Yimings mor, Xu Zhan. I dag er de gift og bor har boet med Yiming i Silkeborg siden 2016. I maj 2017 fik familien afslag på familiesammenføring, hvilket betyder at Yimin Liu skal flytte tilbage til Kina. 

Familien har kæret afgørelsen til Udlændingenævnet, der skulle være kommet med en afgørelse i december måned. 

- Yiming tager det stille og roligt, hun passer sin skole, men hun er ved at være træt af at det begrænser hende. At hun ikke kan rejse og at hun f.eks. ikke kan tage et fritidsjob, siger Yimings stedfar.

- Det presser hendes mor meget. Hun er begyndt at tænke, hvorfor skal hun gøre alt for at lære dansk, hvis det alligevel er håbløst? følelsen af håbløshed er begyndt at komme ind over, siger Kjeld Gaard-Frederiksen. 

Kjeld Gaard-Frederiksen mener at de danske regler stiller ham og hans familie ringere end, hvis han kom fra et andet EU-land. 

- Løsningen ligger jo lige for. Danske statsborgere skulle sidestilles med andre EU-borgere. En tysker eller græker har bedre vilkår her i landet, end jeg har. De gældende EU-regler skulle også gælde for danske statsborgere, siger Kjeld Gaard-Frederiksen. 
 

3:32
Vi har tidligere sendt dette indslag om sagen: Hun er kun 13 år og hendes mor bor i Danmark. Alligevel er hun blevet udvist af Danmark.