VM i herrehåndbold til Herning

Danmark har netop vundet budrunden om verdensmesterskaberne i herrehåndbold i 2019. I et samarbejde med Tyskland skal Jyske Bank Boxen og en ny multiarena i Ørestaden lægge gulv til et verdensmesterskab.

Der var spænding til det sidste, da det i dag blev afgjort at det dansk-tyske bud på VM i 2019 vandt budrunden om at få værtsskabet i konkurrence med Polen og et fælles bud fra Ungarn og Slovakiet. Afgørelsen faldt på det internationale håndboldforbunds kongres i Doha i Qatar.

- Danmark har drømt om et VM for herrer i mange år. Det er endnu en international anerkendelse af Danmark som håndbold- og værtsnation, fortæller en glad Per Bertelsen, formand for Dansk Håndbold Forbund, til DHF.dk.

Boxen lægger gulv til - igen

Mesterskaberne bringer endnu en gang tophåndbold til landsdelen. Jyske Bank Boxen, som i 2014 lægger halgulv til alle Danmarks kampe og finalerunder ved EM i herrehåndbold samt VM-finalen for kvinder i 2015, skal også ved VM i 2019 være værtsby. Udover Herning skal kampene spilles i den nye multiarena i Ørestad i København, samt de fire tyske byer München, Berlin, Hamburg og Köln.

VM for herrer i 2019 bliver dermed den tredje slutrunde på bare seks år, som Danmark er værter for.