Unge ryttere bruger kendt cykelløb som udstillingsvindue

Vinderchancerne er måske små, men for unge ryttere med store drømme, er Kel-Berg Grandprix i Herning alligevel et godt løb at deltage i.

2:02
Det store cykelløb i Herning er et godt udstillingsvindue for unge ryttere med store drømme.

Mens nogle kørte for at vinde, så var andre bare glade for at være med.

Herning har i dag dannet ramme om det kendte cykelløb Kel-Berg Grandprix - et efterhånden ikonisk hårdt løb, hvor en stor del af ruten bliver kørt på grus.

Blandt dem, der ikke på forhånd var favoritter til at køre med om sejren, var syv ryttere fra Herning Cykle Klub.

- Vi er kun syv mand til start i dag, og de store hold kommer med 12-14 stykker. Nogle lever af det her, hvor vi går i skole eller arbejder ved siden af. Så vi er lidt underdogs, men det kan også være til vores fordel, siger Kristian Arnth, der kører for Team Herning CK Elite.

Han ser på løbet som et fremragende udstillingsvindue for især unge ryttere.

- For de professionelle hold er det her noget af det mindste, de kører, men for os er det kæmpestort. Så det vil være kæmpestort for os at lave et godt resultat, siger Kristian Arnth.

Godkendt holdpræstation

De bumlede veje endte dog med at give Herning-holdet problemer med mange punkteringer, og kun én rytter nåede over målstregen. Dermed blev det ikke til de resultater, som holdet havde håbet på. Holdets sportsdirektør er dog alligevel godt tilfreds med det lokale holds præstation.

- Resultatet vidste vi jo kunne være lidt tilfældigt, så alt i alt er vi fint tilfredse. Det var ikke lige vores dag med hensyn til resultatet, men holdpræstationen er godkendt, siger sportsdirektør i Herning CK Elite, Morten Brink.

TV MIDTVEST var med ombord i holdets servicebil på den 194 kilometer lange rute. Du kan se indslaget enten i toppen af artiklen eller lige her:

2:02
Herning Cykle Klub er oppe mod hårde konkurrenter, men heldigvis er der andre fordele ved at være med i Kel-Berg Grandprix.