I dag køres Danmarks største endagsløb i Herning – midtbyen bliver spærret af

Det traditionsrige cykelløb Grand Prix afvikles lørdag i og omkring Herning. Trafikken i den centrale del af Herning vil blive påvirket af løbet.

Der er et spektakulært og uforudsigeligt cykellløb i vente, når Danmarks største endagsløb, Grand Prix Herning, skal køres på den midtjyske hede lørdag. 

Løbet, der er blevet kørt siden 1992, er kendt for at ramme flere grusvejsstykker på ruten, og derfor har begivenheden fået tilnavnet 'En forårsdag på heden', med henvisning til det prestigefyldte løb Paris-Roubaix, der går under navnet 'En forårsdag i helvede'.

105 ryttere skal prøve kræfter med den næsten 200 kilometer lange rute, hvor der i alt skal køres 30 kilometer på grusvej. Løbet afsluttets med tre omgange på en lukket rute i midtbyen i Herning. 

Midtbyen bliver spærret af

Derfor kommer cykelløbet til at påvirke trafikken i Herning i løbet af lørdagen. Når omgangene i midtbyen skal køres vil den berørte rute være spærret af mellem klokken 14.15 og 15.15. 

Herning Kommune meddeler på sin hjemmeside, at hjemmeværnspolitiet vil dirigere og lede krydsende trafik i den udstrækning, det kan lade sig gøre under løbet. 

Ruten i midtbyen

Alle lokale og regionale busser kan med omkørsel komme til Herning Station hele dagen. 

Tre danske topryttere til start

På startlisten er der tre danske ryttere, som til dagligt slår sine folder hos nogle af World Tourens største hold. 

Det drejer sig om Rasmus Byriel Iversen fra Lotto-Soudal, Ludvig Anton Wacker fra Team Sunweb og Kasper Asgreen fra Deceuninck-QuickStep. 

Asgreen imponerede for nylig stort i klassikeren Paris-Roubaix, hvor han blev nummer to efter stjernen og holdkammeraten Philippe Gilbert. 

Startskuddet lyder klokken 10.20 på torvet i Herning, hvorfra der er mulighed for at følge dagens strabadser på storskærm. TV 2 SPORT sender direkte fra løbet. 

Her kan du se indslag fra det store cykelløb i Herning.