Andreas Stokbro vinder Danmarks hårdeste cykelløb

Kel-Berg Grandprix i Herning blev i dag kørt over en rute på 194 kilometer med mere end 30 kilometer på grus.

Andreas Stokbro fra Riwal-Readynez blev årets vinder af det ikoniske Grand Prix i Herning.

Vinderen af Danmarks hårdeste cykelløb blev Andreas Stokbro fra Riwal-Readynez.

Sammen med 98 andre cykelryttere deltog han i dag i Kel-Berg Grand Prix Herning, der skiller sig ud fra de fleste andre danske cykelløb ved at have hele 30 kilometers gruskørsel ud af rutens samlede 194 kilometer.

- Jeg synes, det er et vildt fedt løb. Jeg kan godt lide at køre på grus, og grusstykkerne her i Herning slår mange af de andre løb - de er lidt dybere her, siger dagens vinder, Andreas Stokbro.

Fra helvede til heden

Løbet, der er blevet kørt siden 1992, er kendt for at have flere grusvejsstykker på ruten, og derfor har begivenheden fået tilnavnet 'En forårsdag på heden', med henvisning til det prestigefyldte løb Paris-Roubaix, der går under navnet 'En forårsdag i helvede'.

I årets udgave af løbet blev det altså Riwal-Readynez-rytteren Andreas Stokbro, der til sidst kunne stille sig øverst på sejrsskamlen. Han har tidligere vundet U23-Flandern Rundt, men kan nu også skrive Kel-Berg Grand Prix Herning på sin sejrsliste efter dagens løb, hvor han vandt spurten blandt favoritterne.

- Jeg er vildt glad for at have vundet. Selv om vi rykkede et niveau op i år, så er det stadig et stort løb for holdet, og det er dejligt at kunne vise, at vi er til stede på dansk grund. Det er stort, siger Andreas Stokbro.