Stor pengedonation til syge børn

Slagteriarbejdere fra det nu nedlagte Danish Crown slagteri i Holstebro, donerede onsdag 420.000 kroner til alvorligt syge børn.

Slagteriarbejdere fra det nu nedlagte Danish Crown slagteri i Holstebro, var onsdag i det store gavehumør. På Hotel Schaumburg i Holstebro uddelte de i alt 450.000 kroner til velgørende formål.

Pengene kommer fra en fond, som slagteriarbejdere ved Danish Crown slagteriet i Holstebro oprettede i 1954. Pengene skulle oprindeligt hjælpe syge slagteriarbejdere. Men nu er slagteriet lukket, og derfor har slagteriarbejderne valgt at donere alle fondens penge.

- Hvad er mere nærliggende end at gå ind og tilgodese nogle livstruede børn, som er langtidssyge og meget alvorligt syge, sådan at de får en oplevelse ud af det, siger formand for fonden Jørgen Christensen til TV/MIDT-VEST.

30.000 kroner bliver doneret til Multicentret Sportsvej i Holstebro til fysisk og psykisk handicappede voksne, mens 420.000 kroner altså bliver doneret til alvorligt syge børn, der ønsker sig en stor oplevelse. Én af dem er Cathrine Sørensen, der som 6-årig fik konstateret en kræftsvulst i hjernen og derfor kom i kemoterapi. Og hendes far glæder sig over donationen fra Danish Crown.

- Det er da en kæmpe opmuntring.Det har været en hård tid for os det sidste års tid. Så er det rart, at der er nogen, der tænker på én, siger René Sørensen til TV/MIDT-VEST.

Cathrine og hendes familie flyver torsdag til Disneyland i Paris.

Hør interview med både formand for fonden Jørgen Christensen og Cathrines far René Sørensen: