Standset i fartkontrol: Havde en promille på 2,5

Politiet har nu beslaglagt 36-årig mands bil efter at han blev taget en tårnhøj promille ved Skals.

120612_Alkometer.jpg

Der var i foruroligende grad gevinst, da politiet fredag formiddag bad en 36-årig mand om at blæse i et alkometer på Løgstørvej i Ulbjerg ved Skals.

Alkometret viste en alkoholpromille på 2,54 - altså langt over grænsen for spirituskørsel på 0,5. Den 36-årige fik derfor taget en blodprøve, der nu skal fastslå det nøjagtige indhold af spiritus i blodet.

Den tårnhøje promille fik med det samme politiet til at beslaglægge mandens bil - en beslutning som han har bedt retten om at vurdere, oplyser specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ulrik Panduro.

Det var i øvrigt en fartkontrol, der fik ordensmagten til at kigge nærmere på den usikre bilist. Han blev med en laser målt til at køre 98 kilometer i timen på en strækning, hvor man må køre 70. Samtidig kørte han uden sikkerhedssele, så der bliver altså en række lovovertrædelser at tage stilling til, når sagen engang kommer for retten.

Selv om manden langt overskred grænsen for spritkørsel, er der dog ikke tale om en rekord. Der findes formentlig ingen officiel top 10 over spritbilister i Midt- og Vestjylland, men i 2015 blev en kvindelig bilist målt til at have en promille på 3,69 i Stauning ved Skjern.