Stærekasser på overarbejde: Over 2000 blitzet på få uger

De to nyopsatte stærekasser ved Ringkøbing og på Mors har blinket løs, siden de blev sat op.

Stærekasserne på Mors og ved Rngkøbind har haft travlt, siden de blev sat op. Politiet er overrasket over, hvor mange der er kørt i fælden.
Stærekasserne på Mors og ved Rngkøbind har haft travlt, siden de blev sat op. Politiet er overrasket over, hvor mange der er kørt i fælden.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

Stærekasserne på Vildsundvej på Mors og Herningvej ved Ringkøbing har sammenlagt blinket 2154 gange, siden de blev sat op.

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der nu har gjort op, hvor mange bilister, der er gået i fælden i de nye stærekasser.

Og det kommer bag på politiet, at der er så mange overtrædelser på så kort tid.

- Vi vidste godt, at hastigheden var rigtig høj, men det er overraskende, at der er så mange, der er blevet blitzet, siger Jørgen Christensen, der er leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er især stærekassen på Vildsundvej på Mors, der har haft høj aktivitet. Der er 2026 blevet blitzet, siden den startede den 19. november i år.

- Det er alt for mange, der er blevet blitzet oppe på Mors og som har kørt for stærkt, siger Jørgen Christensen.

- Det bekræfter vores bange anelser. De viser nemlig, at hver fjerde bilist kører over 90 kilometer i timen i 70’er zonen.

Politiet håber, at bevidstheden om stærekasserne vil hjælpe med at få hastighederne ned.

- Vi ved, at når vi får hastigheden ned, så bliver det, der før var personskadeuheld til materielskadeuheld. Og det er helt centralt, siger Jørgen Christensen.

2:07
Leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjytllands Politi Jørgen Christensen er overrasket over, hvor mange der er gået i fælden. 

Mange trafikdræbte

Og 2018 har været et år med mange trafikdrab. Og derfor vil indsatsen fra politiets side fortsætte.

- Vi har haft 32 dræbte i trafikken i år indtil videre og 350 personskadeuheld, siger Jørgen Christensen, og fortsætter:

- Det betyder, at tallene ikke falder. Så vi må kigge på de muligheder, der er for at få hastigheden ned.

Håbet er, at der inden for kort tid ikke er nær så mange, der bliver blitzet.

- Samtidig er det med til at skabe tryghed. Der er rigtig mange, der skal ud af de her kryds hver dag, så forhåbentlig vil vi se færre uheld fremover, siger Jørgen Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.