Ny stærekasse udsat for hærværk: Det er meget frustrerende

En ukendt gerningsmand har smadret glasset til stærekasse ved Ringkøbing. Det får dog ikke Vejdirektoratet til at give op. Den er snart i gang igen.

Stærekassen på Herningvej uden for Ringkøbing er midlertidigt sat ud af spil. Foto: Malene Skree Nordsmark, TV MIDTVEST

Det er ikke alle, der synes, at det er en god idé med de nye stærekasser, der fotograferer fartsyndere på udvalgte strækninger i Danmark.

Læs også Pas på farten: Nu er stærekasserne i aktion på Mors

Natten til tirsdag blev en af de to nye stærekasser på Herningvej uden for Ringkøbing udsat for hærværk. Gerningsmanden smadrede glasset, men kom ikke ind til selve kameraet, oplyser Vejdirektoratet.

- Det er meget frustrerende, at man forsøger at ødelægge stærekasserne, der jo står der for trafiksikkerhedens skyld. Hvis man ikke gider have en fartbøde, kan man bare overholde færdselsreglerne, der gælder for alle, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet, Marianne Steffensen, til tvmidtvest.dk.

Stærekassen har været i funktion siden den 4. december.

Snart i aktion igen

Det er Folketinget, der har bestemt, at der som et forsøg skal placeres stærekasser 11 steder i landet -  og Marianne Steffensen understreger, at hærværket på ingen måde får Vejdirektoratet til at opgive.

Glasset i stærekassen ved Ringkøbing skal nu skiftes, og så skulle den snart være i aktion igen. Samtidig bliver hærværket meldt til politiet.

Det er langt fra første gang, en af de stationære fartmålere bliver ødelagt.

Det er tidligere sket på Grenåvej ved Aarhus, Aabybro, Albertslund, og Måløv. I Aabybro har Nordjyllands Politi sat overvågningskameraer op ved stærekasserne, og det lykkedes faktisk at få et billede af gerningsmanden. Marianne Steffensen vil ikke udelukke, at det også kan blive aktuelt at bede om overvågning ved stærekasserne uden for Ringkøbing.

I det midt- og vestjyske er der også stærekasser på Vilsundvej ved Nykøbing.