Sommertræf for brandkadetter: Piger er glimrende røgdykkere

275 børn og unge er samlet sommertræf for brandkadetter i Karup. Beredskabet håber, at flere af dem får lyst til at blive rigtige brandfolk.

En fjerdedel af brandkadetterne er piger.
En fjerdedel af brandkadetterne er piger.
Foto: Majbrit Oddershede Bach, TV MIDTVEST

Der er stor mangel på frivillige brandfolk i Danmark. 

Men der er talenter nok at tage af. 

275 brandkadetter er i denne weekend samlet til sommertræf på Flyvestation Karup, og beredskabet håber, at oplevelserne og fællesskabet med de andre kadetter kan give nogle af de unge mod på at fortsætte som brandfolk, når de bliver voksne.

- Om det så kun er en enkelt, der bliver deltidsbrandmand ud af dem her, så synes jeg, at vi har opnået noget. Vi har givet ungerne en god interesse, siger brandmand Folmer Frederiksen fra Midtjysk Brand & Redning i Viborg.

Flertallet af brandkadetterne er drenge. Faktisk er det kun hver fjerde kadet, der er pige. Og ser man på de voksne brandfolk, er andelen af kvinder helt nede på fem procent.

Men det skyldes på ingen måde, at kvinder ikke er egnede til jobbet, understreger Folmer Frederiksen.

- De er mindst lige så dygtige som vi er. De kan måske noget, som vi ikke kan som mænd, og så kan vi supplere hinanden. For eksempel synes jeg, at pigerne er bedre til at kommunikere, når de er røgdykkere to og to sammen, siger han.

På landsplan mangler der omkring 400 frivillige og deltidsansatte brandfolk.

Uddannelsen som brandkadet er et fritidstilbud, hvor børn og unge lærer de grundlæggende ting inden for brand, førstehjælp og forebyggelse.

Eksternt link: Læs mere om brandkadetterne her

 

2:04
Se indslag fra sommertræffet her.