Skyderi mod Black Army medlemmer i Herning

Skyderi mod en bil med to Black Army medlemmer i Herning

Tidligt natten til tirsdag mellem kl. 01-02:20 skudt mod medlemmer af Balck Army i Herning.

 På parkeringspladsen ved Tietgensgade 2 i Herning  er der afgivet skud med et haglgevær mod 2 biler, hvori der befandt sig medlemmer af Black Army. En 28-årig mand, som er medlem af Black Army, blev lettere såret. Han er udskrevet efter endt skadestuebehandling, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Der er afgivet i hvert fald to skud mod to foskellige biler. I den ene sidder der en person, som vi ved, er medlem af Black Army, siger Jim Hansen, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi.  Han vil ikke fortælle, hvem der sidder i den anden bil, der angiveligt også er blevet skudt mod. 

Politiet i Herning har tirsdag formiddag ikke meget at gå efter i sagen. Der er umiddelbart ingen oplysninger eller signalement af gerningsmanden. De to skudofre siger i følge politiet ikke meget. 

- Vi efterforsker bredt. Vi kan ikke være sikker på, at det er en del af den konflikt, der er ovre i Odense og København. Det kan også være en intern strid her i Herning, det er vi ved at prøve at finde ud af, siger Jim Hansen.  

- Vi har ikke et nøjagtigt gerningstidspunkt at gå efter. Vi har dog et enkelt vidne, der kan have hørt noget, der lyder som skud omkring kl. 01. Vi vil meget gerne tale med vidner, som har været i området i tidsrummet fra kl 01 til 02:20. siger Jim Hansen.

 

Kamp om Hashmarkedet

Tidligere har Midt- og Vestjyllands Politi fortalt, at der foregår en kamp om hashmarkedet i byen. I følge politiet kan skudepisoden tirsdag være en del af dette opgør.

Det kan ikke udelukkes, at skyderiet har forbindelse til den nuværende konflikt på rocker/bande området. Sagen behandles som et forsøg på manddrab, skriver politiet i pressemeddelelsen. 

Midt- og Vestjyllands Politi søger vidner der evt. har hørt eller set noget mistænkeligt i området ved Tietgensgade i nævnte tidsrum.

Søren Pind: Vi opruster mod bander

I en udtalelse til Ritzau påpeger justitsminister Søren Pind, at han har i sinde at opruste indsatsen mod rocker- og bandekriminalitet.
    
Det sker i form af forskellige initiativer, ligesom han har en ny rocker- og bandepakke i støbeskeen.
    
- Regeringen er - som lovet i regeringsgrundlaget - i gang med at lave en ny rocker- og bandepakke, men indtil den ser dagens lys, strammer regeringen løbende grebet om rocker- og bandegrupperingerne, siger Søren Pind.
    
Tiltagene består blandt andet i et lovforslag, der gør det nemmere for politiet at lukke såkaldte hashklubber.
    
Samtidig ønsker regeringen at ændre reglerne om logning, så det bliver lettere at spore kriminelles færden via deres mobiltelefoner.
    
Desuden ventes Rockerborgsudvalget snart at komme med et forslag til, hvordan myndighedernes indsats mod rockerne kan styrkes.
    

Vidner kan kontakte politiet på telefon 114

 

 

TV MIDTVEST / Ritzau