Nyt cykelkup: Hejser 23 cykler igennem taget

Tyve har igen brudt ind hos cykelforhandler Henning Jørgensen. Denne gang er tyvene sluppet af sted med cykler for flere hundrede tusinde kroner.

Det var et nedslående syn, der endnu engang mødte de ansatte hos Henning Jørgensen Cykler i Tjørring. Tre huller i loftet og en masse manglende cykler.

- Jeg har det ad helvede til, siger en trist indehaver af Henning Jørgensen Cykler, Henning Jørgensen efter endnu et indbrud og tab af et større antal værdifulde cykler. 

Se tidligere indslag om cykelkup hos den uheldige cykelhandler, Henning Jørgensen. Selv om politiet har sat øget fokus på cykeltyverierne, er ordensmagten i de fleste tilfælde på bar bund

- Jeg har talt med medarbejderne, og vi er ved at forsøge at finde ud af det. Men jeg tror, de har taget 23 cykler, og det er fra den dyreste ende, siger en nedslået Henning Jørgensen. 
 

Han og de ansatte arbejder på et endeligt overblik over tabet denne gang, men han anslår, at der er stjålet cykler til en kostpris i omegnen af 300- 400.000. 

Huller i taget

Det er 3. gang Henning Jørgensen får stjålet cykler. Senest skar tyve hul i en varevogn, og stjal cykler fra den. Tidligere har tyve skåret hul i forretningens tag, og løftet cykler ud. 

- Det er samme fremgangsmåde denne gang. De har skåret tre huller i stedet for et. Vi tror ikke, de har været inde i butikken. Vi regner med, at de har hejset cykler ud, siger Bent Smedegaard fra Lokalpolitiet i Herning.

Politiets teknikere har været på gerningsstedet og sikret enkelte spor, der måske kan hjælpe til opklaringen. 

 

- Vi har haft teknikere derude. Vi har sikret et par mulige DNA-spor. De skal sendes til undersøgelser, og så prøver vi dem bagefter i registrene. Men det er slet ikke sikkert, at vi får et hit, siger Bent Smedegaard. 

Indehaveren, Henning Jørgensen, er fortvivlet over situationen. 

- Jeg ved ikke, om vi kan blive ved med at forsikre os, siger Henning Jørgensen. 

- Jeg har talt med vores overvågningsfirma. Vi kan blive nødt til at gøre mere ved videoovervågningen, siger han. 

Dyre specialcykler er i høj kurs hos indbrudstyve. Se her programmet Indblik Søndag om cykeltyverier i landsdelen.