Mistænker specialiserede kriminelle for cykeltyverier

Midt- og Vestjyllands Politi kæder efterlyst mistænkt sammen med flere cykeltyverier.

Midt- og Vestjyllands politi udsender tirsdag endnu en efterlysning efter den seneste tids cykeltyverier fra cykelbutikker.

- Aftenen før tyveriet, fredag 4. august kl. ca. 21,har et af butikkens overvågningskameraer taget billeder af en ukendt mand, som rekognoscerer omkring bygningen. Politiet mistænker, at der kan være tale om en af de tre gerningsmænd, som ifølge politiets oplysninger står bag tyveriet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Vi har et vidne, som mener at have set den her mand i selskab med et par stykker til ved Fri cykler i Ikast. En butik, der også har et fladt tag, siger Politiassistent ved lokalpolitiet i Herning, Michael Rasmussen.
 

Læs også Cykelhandlers sommer spoleret af cykeltyve

09:30

Det er alt for let at stjæle dyre racercykler og mountainbikes. Derfor bliver mange motionister udsat for indbrud og tyveri.

Luk video

Specialiserede cykeltyve

Cykelhandler Henning Jørgensen fik natten til lørdag stjålet 15 cykler med en stykpris på mellem 25.000 og 80.000 kroner. For under tre uger siden fik han stjålet 31 cykler til en samlet værdi af 300.000 kroner ved et indbrud, hvor tyvene udnyttede butikkens flade tag til at skære et hul og løfte cyklerne ud.

Der er lidt, der tyder på, at nogen har gjort den her type indbrud til deres speciale,
 

Michael Rasmussen, Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet har to signalementer fra vidnet, der har set mænd ved Fri Cykler i Ikast.

A: Mand 45-55år, 175 høj, kraftig af bygning, brun hudfarve, sort mellemlangt hår, høje tindinger, groft ansigt, grov at se på.

B: Mand 40-45 198-199, spinkel, kort, sort hår, hvid i huden. Havde meget høje tindinger, dårlig kropsholdning fra nakken og ned, stor konveksbuet næse, iført cremefarvet-blazer.

- Der er lidt, der tyder på, at det nogen der har gjort den her type indbrud til deres speciale, Michael Rasmussen.
 

Det manden på dette overvågningsfoto politiet sætter i forbindelse med flere tyverier. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Politiet vil gerne i kontakt med borgere, som har oplysninger i sagen. Information kan gives til politiet på tlf. 114