Cykelhandlers sommer spoleret af cykeltyve

Henning Jørgensen Cykler er blevet udsat for to tyverier på under tre uger. Natten til lørdag mistede han for flere hundrede tusinder kroner.

15 cykler med en stykpris på mellem 25.000 og 80.000 kroner blev natten til lørdag stjålet fra cykelhandler Henning Jørgensens varevogn. For under tre uger siden fik han stjålet 31 cykler til en samlet værdi af 300.000 kroner.

- Det er lige før, man siger, nej, nu gider jeg ikke det her mere, siger Hennning Jørgensen, der ejer Henning Jørgensen Cykler ApS.

Cyklerne, der blev stjålet natten til lørdag, havde været med til det netop overståede EM i Landevejscykling i Herning. Med tyveriet har Henning Jørgensen nu fået stjålet 46 cykler på under tre uger. 

Men han langt fra den eneste, der har problemer med langfingrede cykeltyve. Den 31. juli fik Bikeworld i Silkeborg besøg af tyve, der stjal cykler for i alt 700.000 kroner. 

Tyvene skar et hul i taget og hejste omkring 20 cykler op gennem taget. Samme fremgangsmåde oplevede de for to år siden. Her stjal tyvene for cirka en million kroner.

Det er ikke kun forhandlere, der bliver ramt af tyverierne. Tilbage i juni satte TV MIDTVEST fokus på cykeltyverier fra private. 

De nyeste tal fra Midt- og Vestjyllands Politi viser, at der i år er begået 31 indbrud i Midt- og Vestjylland, hvor tyvene er stukket af med en eller flere dyre cykler.

Henning Jørgensen er stadig ved at gøre op, hvor meget tyvene har sjålet for. 

- Heldigvis har vi gode overvågningsbilleder, siger Henning Jørgensen. 

I videoen herunder kan du se, eller gense, da TV MIDTVEST i juni satte fokus på cykeltyverier. 

Indblik Søndag den 18. juni om cykeltyverier