Stort cykeltyveri: Hejste 31 cykler op gennem taget

Henning Jørgensen Cykler ved Herning fik natten til fredag stjålet cykler til en samlet værdi af knap 500.000 kr. Cyklerne blev hejst op gennem taget.

Natten til fredag blev Henning Jørgensen Cykler på Tjelevej i Tjørring ved Herning ramt af et mærkværdigt indbrud.

Ukendte gerningsmænd var kravlet op på butikkens flade tag, hvor de skar hul i taget og på den måde hejste over 30 cykler op formentlig ved hjælp af kroge.

- Jeg har aldrig set sådan noget før. Det var meget professionelt, og de har vidst, hvor de skulle skære hul, så de har sandsynligvis været inde i butikken før. Hullet var lige præcist stort nok til at få en cykel op, siger Bent Smedegaard, sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning.

Tyvene stjal omkring 30 racercykler til en værdi af omkring 400.000 kr. samt en mountainbike til en værdi af 72.000 kr. Cykler, der alle sammen var udstillingscykler.

- Jeg er lidt rystet og træt af det. Da alarmen gik tænkte jeg nok, at der havde været indbrud. Det er første gang nogensinde, at det sker på denne her måde. De har vidst, hvad de har gået efter, og hvor alarmen var, siger Henning Jørgensen, indehaver af Henning Jørgensen Cykler.

 
 
Foto: Poul Gerner, TV MIDTVEST

Han oplyser, at de har været skånet for tyveri de sidste 3-4 år. 

Bestillingsarbejde

Alarmen gik kl. 01.27, og ifølge Henning Jørgensen gik den, da de hejste den sidste cykel op.

- Den står lidt for sig selv og lige ved alarmen, så jeg tror, alarmen er gået der. De har helt sikkert også vidst, hvor alarmerne sidder, så de har været inde i butikken inden, siger Henning Jørgensen.

Politiet har ingen idé om, hvem der står bag, men er ikke i tvivl om, at det er folk, der ved, hvad de har med at gøre.

- Vi ved ikke, hvem der står bag. Der er ingen, der har set eller hørt noget i tidsrummet mellem kl. et og to, hvor vi tror, det er foregået. Det er det, vi kalder bestillingsarbejde, siger Bent Smedegaard.

Henning Jørgensen Cykler i Tjørring ved Herning fik stjålet 31 sportscykler