Maskeret mand med maskingevær skabte frygt i Vildbjerg

En 29-årig mand er nu sigtet for at have truet en anden mand med det, der lignede et maskingevær, lørdag morgen i Vildbjerg.

vildbjerg_byskilt.jpg
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Politiet kunne kort før middag lørdag anholde en 29-årig mand i Vildbjerg. Manden havde tidligt lørdag morgen truet en tilsyneladende tilfældig mand midt i Vildbjerg med det, der lignede et maskingevær.

Det oplyser vagtchef Henrik Nielsen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi fik i morges en anmeldelse fra en mand, der var blevet antastet af en anden mand, mens han sad i sin bil på Nørregade i Vildbjerg. Manden var maskeret og truede ham med et gevær. Den forurettede kørte væk fra stedet, men manden med gasgeværet sparkede på hans bil, forklarer vagtchefen.

Anholdt på sin hjemadresse

Politiet sendte derfor flere patruljer ud til området for at finde den truende mand. Efter nogle timer fandt de gerningsmanden – en 29-årig lokal mand - på hans hjemadresse i Vildbjerg.

- Og her fandt vi så også våbenet, der viste sig at være et legetøjsvåben, der skyder med plastickugler. Men det ved jo hverken den forurettede eller politiet, så derfor er det jo en farlig situation, forklarer Henrik Nielsen.

Den 29-årige mand blev anholdt og afhørt. Han er sigtet for trusler, hærværk og brud på ordensbekendtgørelsen, for at fremkalde frygt og uorden.

"Det kunne være gået helt galt"

Manden er siden blevet løsladt igen. Men poltiet ser med stor alvor på sagen: 

- Det kunne jo have udviklet sig ganske alvorligt. For når en mand går rundt og truer med et maskingevær-lignede legetøj, ja så tropper vi jo op med ægte pistoler, og så kan det jo gå helt galt, lyder det fra vagtchefen.

Ingen kom til skade, men den 29-årige mand kan se frem til et retsligt efterspil.