37-årig kvinde truede familie med økse

OPDATERET: En 37-årig kvinde er sigtet for trusler på livet, efter hun truede en familie i Ringkøbing med en økse

En familie på Nørreport i Ringkøbing fik søndag middag en voldsom oplevelse. 24-årige Charlotte Ploug Hansen skulle blandt andre sammen med sin mor hjælpe sin lillesøster med at flytte ud af hendes lejlighed i det gamle sygehus.

Charlotte Ploug Hansen havde også sine børn med. En søn på fire år og en datter på to måneder.

På et tidspunkt legede sønnen ude på gangen og kom til at tage i et forkert dørhåndtag. Bag den bor en 37-årig kvinde.

Åbnede dør og truede med økse

Kvinden kom farende ud og spurgte, hvem der ville ind til hende og stjæle hendes ting. Efterfølgende vendte hun tilbage til sin lejlighed og smækkede døren, Der gik lidt tid, og så kom hun drønende ud igen. Denne gang med en økse i hånden. Den rettede hun imod Charlotte Ploug Hansens mor, som stod med den to måneder gamle datter på armen.

Den 37-årige kvinde for ifølge Charlotte Ploug Hansen frem og svingede med øksen, så moderen måtte træde tilbage for ikke at blive ramt. Med den lille datter på armen.

Efterfølgende forsøgte den 24-årige kvinde at råbe økse-kvinden tilbage.

Låste sig inde

Charlotte Ploug Hansen fik gelejdet familien ind i søsterens lejlighed, hvor døren bag dem blev låst. Hun og søsteren løb ned for at ringe til politiet. Hun var ad flere omgange i kontakt med ordensmagten, men der gik længe, før en patrulje kom frem, for der var ikke én i nærheden. Fra hun ringede første gang, til politiet dukkede op, gik der en halv time.

Da betjente endelig nåede frem, sparkede de døren ind til kvindens lejlighed, talte med hende og beslaglagde øksen. Efterfølgende kørte de, mens kvinden forblev i sin lejlighed. Hun blev sigtet, men ikke anholdt.

- De forurettede var ét sted, og den sigtede var et andet sted. Hende havde vi kontakt til, og vi fandt den økse her, og vi har sigtet hende for trusler og våbenbesiddelse, siger politiinspektør Claus Nørgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

Hvordan kan en kvinde true en familie og en kvinde med et to måneder gammelt barn og slippe for at blive anholdt?

- Retsplejeloven sætter grænser for, hvornår politiet kan anholde en person. I den her sag var hun sigtet, vi havde fundet våbnet og hun var stille og rolig, da vi var derude, og dermed var der ingen grund til at holde hende som anholdt.

- Hvis vi havde skønnet, at hun var psykotisk, kunne vi have bedt en vagtlæge om at komme for at vurdere, om vi kunne tvangsindlægge hende. Men da vi ikke mente, hun var psykotisk, så kunne vi heller ikke anvende læge på det her tidspunkt.

Charlotte Ploug Hansen skønnede, at der gik en halv time, før politiet kom.

- Det lyder også som lang tid. Men det var en travl eftermiddag - vi havde et alvorligt færdselsuheld i Herning-området og en tvangsindlæggelse, som krævede adskillige politifolk. Derfor tog det lidt tid, før vi kom frem, selvom vi kørte så hurtigt, som vi kunne, uddyber Claus Nørgaard.

Den 37-årige kvinde og familien har ingen relation til hinanden.

37-årig kvinde truede børnefamilie på livet med økse. Familien undrer sig over, at politiet undlod at anholde kvinden.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.