Langt flere vil være sygeplejersker

For sjette år i træk stiger antallet af kvote 2-ansøgere til VIA Campus Holstebro. Specielt blandt sygeplejerskerne er der stor stigning.

sygeudd.jpg

Flere vil være sygeplejerske, fysioterapeut, socialrådgiver eller bygningskonstruktør. Sådan tegner ansøgningsmønstret sig i hvert fald på VIA Campus Holstebro.

- Vores uddannelse har et godt omdømme, og det vandrer fra mund til mund. Det samme gælder studiemiløjet på Campus, siger uddannelsesleder Lisbeth Sørensen fra VIA Campus Holstebro.

25 procent flere sygeplejersker

I alt har 1.327 ansøgt om optagelse via kvote 2. Det er en stigning på små fem procent i forhold sidste år. Højdespringeren er sygeplejerskeuddannelsen. Her er der en fremgang på 24,9 procent i forhold til sidste år.

- Det er rigtig godt, for der er efterspørgsel efter uddannet personale. En stor gruppe sygeplejersker går i disse år på pension, siger uddannelsesleder Lisbeth Sørensen fra VIA Campus Holstebro.

Tilbagegang blandt pædagoger og ergoterapeuter

Ud over sygeplejerskeuddannelsen er der også flere, der vil være fysioterapeut, socialrådgiver eller bygningskonstruktør. Til gengæld har der været et fald hos pædagogerne og ergoterapeuterne. Hos pædagogerne er faldet på 12 procent.

- Vi har haft stor fremgang i årevis blandt pædagogerne, så det er ikke unaturligt, at der på et tidspunkt kommer et brud. Og det er så i år, forklarer Inge Gori.