Kineser ejer over en femtedel af B&O

Rigmanden Qi Jianhong har ikke mistet interessen for video- og audiovirksomheden fra Struer.

For omkring fire måneder siden indstillede Bang & Olufsen (B&O) opkøbsforhandlinger med kinesiske Sparkle Roll Group, der havde set sig varm på Struer-virksomheden.
    
Men Sparkle Roll, der har rigmanden Qi Jianhong i spidsen, har tilsyneladende ikke mistet interessen i det danske teknologiselskab.
    
Mandag aften meddeler Bang & Olufsen, at Qi Jianhong har købt et nyt parti aktier i selskabet. Dermed ejer kineseren over en femtedel - omkring 20,2 procent - af hele B&O. Børsnoterede selskaber er forpligtede til at oplyse, når en aktionær krydser en grænse som eksempelvis 20 procents ejerskab.
    
Det senest kendte tal for Qi Jianhongs ejerskab lød på 18,7 procent.
    
Bang & Olufsens aktionærer, der har været igennem en del prøvelser de seneste år, fik dollartegn i øjnene, da det tidligere på året kom frem, at Sparke Roll havde gjort tilnærmelser til selskabets ledelse.
    
Købsinteressen fik investorer til at flokkes om aktien i det danske selskab med den rige historie. Men da B&O 15. april meddelte, at "dialogen vedrørende et potentielt købstilbud" var "ophørt", begyndte aktien at dykke.
    
Da flirten stadig stod på, kostede en enkelt aktie i B&O 78,5 kroner. I slutningen af juni kunne en sådan købes for 53 kroner - et fald på over 30 procent.
    
Siden har selskabet skiftet ud på chefgangen, hvor Henrik Clausen fra 1. juli har været administrerende direktør, og aktien har gjort comeback. Mandag lukkede B&O-aktien i 75 kroner.
    
Investorerne får nyt fra selskabet torsdag, hvor det fremlægger årsregnskab.
    
/ritzau/