Kinesisk rigmand vil give 3,6 millarder for B&O

Ifølge Berlingske er Sparkle Roll klar til at betale omkring 85 kroner per aktie.

Den kinesiske rigmand Qi Jianhong skulle være klar til at betale omkring 3,6 milliarder kroner for det danske teknologiselskab Bang & Olufsen.
    
Det erfarer Berlingske fra kilder med kendskab til forhandlingerne. Kilderne står ikke frem med navn.
    
Den samlede pris svarer til et bud på omkring 85 kroner per aktie i Bang & Olufsen.
    
Qi Jianhong har gennem måneder forhandlet med B&O's bestyrelse med formand Ole Andersen i spidsen. Det offentliggjorde B&O-bestyrelsen tirsdag på foranledning af Qi Jianhong og hans Sparkle Roll Group - men uden at oplyse et konkret købstilbud eller bare en tilkendegivelse af en pris.
    
Det formodede tilbud på 85 kroner per aktie - eller 3,6 milliarder kroner - er tæt på den nuværende aktiekurs på lidt over 70 kroner per aktie, svarende til cirka 3,1 milliard kroner for hele B&O.
    
Det afholder ifølge Berlingskes oplysninger B&O-bestyrelsen fra at acceptere endsige anbefale det kinesiske bud.
    
Buddet repræsenterer for lille en præmie til aktionærerne i forhold til den aktuelle kurs i B&O, lyder det.
    
Typisk skal en køber give en "overkurs" på omkring 30 procent eller mere for at overtale aktionærerne i et børsnoteret selskab til at sælge. Dertil kommer, at det første bud som regel skal hæves for at give aktionærerne en følelse af at de har forhandlet prisen lidt op, skriver Berlingske.
    
Hverken B&O-formand Ole Andersen eller administrerende direktør Tue Mantoni ønsker at kommentere Berlingskes oplysninger.
    
/ritzau/