Fuldt booket hos sommerhusudlejere: - Jeg har aldrig været med til noget lignende

Flere sommerhusudlejere melder om udsolgt. Alt er booket. Jeg har aldrig været med til noget lignendem siger bureauchef.

Der har været stor rift om at leje sommerhuse denne sommer.
Der har været stor rift om at leje sommerhuse denne sommer.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Lige nu er der rekordmange turister i sommerhusene over hele landsdelen. Det betyder, at det kan være stort set umuligt at leje et sommerhus, hvis man ikke allerede har booket.

- Vi har dagligt folk, der kommer og gerne vil leje huse. Men vi aner ikke, hvad vi skal stille op med dem. Vi vil gerne hjælpe folk, men vi kan simpelthen ikke. Hverken i denne uge, næste uge eller ugen efter igen, siger Bente Krabbe Toftdal, der er bureauchef hos Sol og Strand Feriehusudlejning i Klitmøller.

Hos dem er der så meget gang i udlejningen af sommerhuse, at de aldrig har oplevet noget lignende før.

- Normalvis plejer man jo at kunne finde noget sådan 14 dage før. Men det har ikke været tilfældet i år. Jeg har aldrig været med til noget lignende, og jeg har været i den her branche siden 2002, siger hun.

Bookede med det samme

En af de familier, der har været så heldige at kunne booke et sommerhus, er familien Grubbe Andersen fra skive.

De ledte længe efter et sommerhus, men de havde svært ved at finde et, der var stort nok.

- Dengang vi fandt det sommerhus, der var her, så bookede vi det også med det samme, fordi vi var i tvivl om, der var andre, der ville tage det inden os, siger Camilla Grubbe Andersen.

Slår ”fuldstændig fantastisk og eventyrligt” år

Det er ikke kun hos Sol og Strand Feriehusudlejning, der har været meget at lave.

TV MIDTVEST har haft kontakt til mange ferieudlejningsfirmaer, og heriblandt meldte SJ Feriehusudlejning lidt ude for Harboøre om, er alle 600 sommerhuse lejet ude.

Et andet sted, der også er travlt, er hos DanCenter i Vorupør & Limfjorden.

- Vi har haft en fantastisk sæson indtil videre i 2019. Vi ligger på indeks 114 i forhold til 2018, som var fuldstændig fantastisk og eventyrligt. Så det, at vi ligger så langt fremme nu, er vi sindssygt glade for og faktisk også rigtig stolte af, siger Bjarne Høgh, der er afdelingsleder.