Imponeret analytiker: Vestas bedre kørende end ventet

En markant opjustering fra Vestas vidner om, at virksomheden går gode tider i møde, mener analytiker.

Det er ganske opsigtvækkende, at den danske vindmøllekoncern Vestas fredag aften kunne berette, at virksomhedens frie cash flow kan opjusteres til knap 7,5 milliarder kroner fra tidligere 3,7-5,2 milliarder.

Det mener Jacob Pedersen, analytiker ved Sydbank.

- Det er ekstremt positivt. Det viser, at de tiltag, man laver, de kaster det rigtige af sig - at man får nedbragt gælden yderligere. Og så er det et vidnesbyrd om, at Vestas er væsentligt bedre kørende end det, mange - i hvert fald tidligere - har forventet.

- Det er en klar understregning af, at alle de ting, der er sat i søen, de bliver eksekveret på meget flot vis, siger analytikeren.

Aktie på springtur

Vestas endte mandag på det førende danske aktieindeks, C20 Cap, som topscorer med en stigning på 5,5 procent, så en vindmølle-aktie nu kan købes for 186,10 kroner.

- Først og fremmest skyldes det flotte resultat effektiviseringer i form af afskedigelser, i form af fabrikslukninger, i form af frasalg, siger Jacob Pedersen.

- Der har igennem hele året været meget stort fokus fra investorerne på netop det her cash flow, fordi Vestas for et års tid siden var et selskab i krise, så man ville gerne se et lavere gældsniveau. Det er meget stærkt, at man kommer med det her.

- Ved indgangen af året (2013, red.) var det et vitalt målepunkt for Vestas, påpeger analytikeren.

Årets aktie

Den jyske vindmøllekoncern har imidlertid været godt kørende i et længere stykke tid.

Således vandt Vestas prisen for Årets Aktie 2013 i Danmark for en kursstigning over året på hele 400 procent.

Nytårsaftensdag landede koncernen desuden ordrer om levering af vindmøller i såvel Indien som Tyskland.

/ritzau/