Hård kurs mod brok og protester i håndbold

Håndboldspillere og trænere skal i fremtiden være mere forsigtige. Håndbold-forbundet lægger op til en hård kurs for at udrydde de værste brokkerier.

Håndboldbrok

Dansk Håndbold Forbund vil give dommerne bedre arbejdsbetingelser. Spillere og trænere skal lære at respektere deres afgørelser.

- Det er klart, at der må godt komme et lille bitte følelsesudbrud, men der hvor man har de lange protester, og man går hen mod dommeren og vil diskutere, hvorfor man har fået en udvisning. Det er ikke okay, siger Bjarne Munk Jensen
Eliteansvarlig, Dommerudvalget, Dansk Håndbold Forbund 

I et brev til alle klubber i de to ligaer og 1. divisioner indskærper forbundet, at højlydte protester, voldsomme fagter eller andre former for usportslig opførsel skal straffes med en advarsel eller en udvisning. 

Forbundet mener, at der lige så stille er sket et skred i retning mod mere voldsomme protester.

- Det er ikke alene dommerudvalget, der har sagt det her.  Det er jo altså fra DHF-toppen, altså et professionelt udvalg hvor der også sidder klubber til stede, der siger vi vil godt prøve om vi ikke kan sælge vores image i håndbold på en anden måde, fortsætter Bjarne Munk Jensen.

Vil have lov til at vise følelser

Brevet fra DHF falder dog ikke i god jord alle steder. Vi skal have lov til at vise følelser, siger kritikerne.

- Jeg er med på, vi skal ikke i 40-50 sekunder stå og skrige af en dommer eller en observatør. (Der skal man bare slå hårdt ned. Men hvis ikke man i fem sekunder kan sige, nu stopper det. Hvad fanden var det for en kendelse og så videre. Så fjerner man jo alt det der er ved håndbold. Den der passion og glæde og vildskab ,der kommer fra alle mennesker, siger Lars Rasmussen der er cheftræner i Ringkøbing Håndbold.

Dansk Håndbold Forbund vil gerne beholde passionen i håndbold, men understreger at dommernes lunte bliver kortere i fremtiden.

- Når man viser følelser på de rigtige tidspunkter, så er det helt sikkert okay. Det er også okay at kontakte dommerne for at få en forklaring. Men det er ikke okay at være vildt uenig med det dommerne har gjort. Det er det, man gerne vil til livs, uddyber Bjarne Munk Jensen.

 

2:19
Dansk Håndbold Forbund vil have spillere og trænere til at respektere dommernes afgørelser.