Gratis busser til Karup Lufthavn

Nu kører busserne til Karup Lufthavn.

Fra igår blev det muligt at køre med bus til Karup lufthavn. Ihvertfald fra to byer her i landsdelen. Nemlig Holstebro og Viborg.

Fra Holstebro er det rute 29, der bliver ændret, så den stopper ved lufthavnen. Og for at markere den nye rute, er det gratis at køre med bussen i ugerne 26,27,28,29 og 30 i 2011.

I de samme uger er det også gratis at køre med teletaxa 716, som på hverdage kører fire ture fra Viborg til Karup Lufthavn.

Flere kommuner afventende

Mens de i Viborg og Holstebro nu kan glæde sig over endelig, at kunne tage bussen til lufthavnen, så er de i Brande, Ikast, Skive og Herning kommune mere afventende med at springe på.  

- Det er et spørgsmål om økonomi. I de stramme økonomiske tider vi har lige nu er det lidt voldsomt at sætte en bus ind, hvis der kun er få passagere. så indtil videre har vi valgt at se hvordan det går i Holstebro og Viborg, siger formanden for teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune,  Finn Stengel. Vi venter og ser, hvordan det går.

Det vil koste mellem 200.000 og 400.000 kroner at oprette en busrute mellem Herning og lufthavnen i Karup, siger Finn Stengel.