Fodboldspiller mistede milten efter kamp: Nu er han tilbage

I november mistede Kasper Lauridsen milten efter et uheldigt sammenstød under en fodboldkamp for Ringkøbing. Nu er han tilbage.

Fodboldspiller mistede milt
Foto: Henrik Olesen, Ringkøbing IF

Kasper Lauridsen er tilbage i fuld vigør både på fodboldbanen og på jobbet i den lokale sportsbutik i Ringkøbing. Han var ellers ikke videre optimistisk, efter han under en kamp for Ringkøbing Fodbolds danmarksseriehold blev ramt af et knæ i maven. 

- Det første jeg tænkte var, at jeg var i livsfare. Jeg kunne mærke, det var helt galt, sagde Kasper Lauridsen i november.

Det var et sammenstød med Vejgaards målmand, der førte til Kasper Lauridsen skade. 
Det var et sammenstød med Vejgaards målmand, der førte til Kasper Lauridsen skade. 
Foto: Henrik Olesen, Ringkøbing IF

Så galt gik det ikke. Kasper Lauridsens milt var sprunget i tre stykker efter sammenstødet med modstandernes målmand. I dag har Kasper Lauridsen lært at leve uden sin milt. Han har det næsten som før, men skal tage visse forbehold.

- Når jeg ikke føler mig helt på toppen, tager jeg min temperatur. Hvis jeg har over 38,5 i feber, skal jeg kontakte lægen, fortæller han. 

Jeg er lidt mere modtagelig overfor sygdomme nu, men hvis man passer på sig selv, er det ikke noget problem at leve uden en milt.

Er der sygdom i kroppen, skal den miltløse fodboldspiller på penicillin. Og resten af livet skal han vaccineres hvert femte år.

- Jeg er lidt mere modtagelig overfor sygdomme nu, men hvis man passer på sig selv, er det ikke noget problem at leve uden en milt.

En lille frygt på vejen mod comeback

Siden sin ulykke har den 28-årige fodboldspiller drømt om at komme tilbage på fodboldbanen igen. Men man rejser sig ikke uden videre fra sygesengen og bliver midtbanedynamo.

- Det har været rigtig hårdt at komme tilbage i form igen. Jeg var meget længere nede på formskalaen, end jeg havde regnet med, siger Kasper Lauridsen.

Men en ting er at komme tilbage i form.  Noget andet er at vænne sig til de nærkampe, der er en del af fodbold, som for lidt over et halvt år siden ændrede livet for Kasper Lauridsen. Derfor var han i begyndelse bange for at komme til skade igen.

- Jeg kunne mærke på mig selv, at jeg trak mig lidt i taklingerne i de første kampe, jeg spillede efter skaden, siger han.

Lidt efter lidt gled frygten dog i baggrunden. Den 17. april fik han comeback på førsteholdet hjemme mod Nørresundby. Han kom ind med en halv time tilbage af kampen og nåede at score et mål.

Kasper Lauridsen er tilbage i jobbet i sportsbutikken i Ringkøbing
Kasper Lauridsen er tilbage i jobbet i sportsbutikken i Ringkøbing

- Det var en helt fantastisk modtagelse, jeg fik i den første kamp. Det gav mig virkelig en god følelse.

Otte måneder efter Kasper Lauridsen kom til skade, er han tilbage i job og på fodboldbanen. Han tager ikke længere hensyn til sin sygdom, og han prøver at se lyst på hele forløbet. 

- Nu har jeg ikke længere en milt, jeg kan komme til skade med, så det er jo altid noget, siger Kasper Lauridsen med et smil.

Næste kamp for Kasper Lauridsen og Ringkøbing Fodbold er den 10. august i pokalturneringen mod superliganedrykkeren Hobro.

 

 

2:24
Se indslaget om Kasper Lauridsen, der blev sendt på TV MIDTVEST d. 23. juni 2016.