Politiker på besøg i daginstitution: - Der er ikke meget pausetid

Simon Vanggaard (DF) besøger en daginstitution, hvor han konstaterer, at antallet af voksne i forhold til antallet af børn betyder noget.

Formanden for Børne- og Undervisningsudvalget i kommunen, Simon Vanggaard (DF), var i dag på besøg i Børnehuset Villavej i Ikast.
Formanden for Børne- og Undervisningsudvalget i kommunen, Simon Vanggaard (DF), var i dag på besøg i Børnehuset Villavej i Ikast.
Foto: Malene Skree Nordsmark, TV MIDTVEST

Pædagoger i børneinstitutioner løber hurtigt i hele landet. Børneinstitutionerne i Ikast-Brande er ingen undtagelse, og derfor har formanden for Børne- og Undervisningsudvalget i kommunen, Simon Vanggaard (DF), taget arbejdshandskerne på.

Han var i dag i praktik i Børnehuset Villavej i Ikast, og her fik han selv syn for sagen om, at der til tider er rigeligt at tage sig til som pædagog eller pædagogmedhjælper.

- Det er klart, at antallet af voksne betyder noget i forhold til antallet af børn. Dagligdagen har fungeret fint, men der er ikke meget pausetid til den enkelte pædagog. De er på tæerne. Det er også det billede, jeg havde inden, siger Simon Vanggaard til TV MIDTVEST.

Formanden for Børne- og Undervisningsudvalget har planlagt praktikophold i flere offentlig institutioner, fordi han vil se med egne øjne, hvordan hverdagen foregår.

Efter at have set det i Børnehuset Villavej, vil han gerne prioritere området. Der er bare et enkelt problem. Lige nu er der ikke penge til det.

- Det er et opmærksomhedspunkt. Jeg kunne godt ønske mig, at vi havde ressourcerne til at investere endnu mere på særligt småbørnsområdet. Men det er desværre ikke den mulighed, vi har, når vi bruger flere penge, end vi tjener. Men det vil være et vigtigt område at prioritere, siger han.

Institutionsleder klynker ikke

I daginstitutionen er der både travle tider og tider med overskud. Men når det begynder at stramme lidt an, kaster de ikke håndklædet i ringen.

Sådan beskriver leder af Børnehuset Villavej, Susanne Bay, hverdagen.

- Vi har da travlt. Der bliver løbet stærkt, og der er nok at se til. Men det hjælper ikke at sætte sig ned og pibe og klynke over det. Det får vi det ikke bedre af. Så vi forsøger at struktureres os ud af tingene og få det bedste ud af de rammer og vilkår, vi har. Det forsøger vi at få det bedste ud af, så børnene har det bedst muligt, siger hun.

Der er glæde fra Susanne Bays side over, at Simon Vanggaard har taget sig tid til at møde op og se med selvsyn, hvordan en hverdag fungerer. Hun håber, at han har fået noget ud af sin praktik.

- Jeg håber, at han har fået et godt indblik i den pædagogiske verden og livet i en daginstitution – både med de gode og med de travle ting og de udfordringer, der kan være.

Forældre glade for besøget

Det er ikke kun Susanne Bay, der er positiv over, at Simon Vanggaard har taget turen fra sit kontor til daginstitutionen.

Flere af dem, der har børn gående i Børnehuset Villavej, kan også se fordele ved det.

- Det er fint, at han kommer ud og ser, hvordan den virkelige verden ser ud. Det var der måske flere, der kunne lære noget af. Han skulle gerne blive lidt klogere på hverdagen. Så mon ikke, han lærer lidt, siger Torben Stryhn.

Camilla Olesen deler samme holdning.

- Jeg synes, at det er okay, at de finder ud af, hvordan det i virkeligheden foregår.

”Det er en stor mundfuld”

Selv har Simon Vanggaard haft en dag, der har budt på lidt af hvert. Både travlhed og smil.

- Det har været en god dag. Masser af liv og glade dage. Det er en stor mundfuld, når man kommer udefra. Jeg har meget stor respekt for de pædagoger og pædagogmedhjælpere, der holder en god struktur og har et godt smil på løbet. Jeg har stor respekt for det arbejde, de har, siger han.

2:04
Se indslag, hvor Simon Vanggaard (DF) er i praktik i Børnehuset Villavej.