Pia er klar til at demonstrere: - Vi skal have flere hænder i daginstitutionerne

Utilfredse forældre er klar til at indtage en lang række danske byer for at kræve bedre normeringer i vuggestuer og børnehaver.

Om kort tid går tusindvis af forældre på gaden i 57 byer. Deres mål er at råbe politikerne op og få lavet en lov om, at der som minimum skal være et vist antal pædagoger til stede i vuggestuer og børnehaver.

quoteDaginstitutionerne skal ikke bare være en parkeringsplads for vores børn.

Pia Tang Jørgensen, Herning

- Vi skal have flere hænder i daginstitutionerne, og vi skal kæmpe for at børnene får en meget bedre hverdag, så de kan udvikle sig. Daginstitutionerne skal ikke bare være en parkeringsplads for vores børn, siger Pia Tang Jørgensen, der er en del af styregruppen bag dagens demonstrationer.

Hun er arrangør af demonstrationen i Herning, som på Facebook har knap 500 tilmeldte.

- Jeg har lagt sindssygt meget tid i det her, og jeg har jo kun siddet med demonstrationen i Herning. I hele landet har forældre engageret sig og brugt oceaner af tid på at lave flyers, programmer og alt muligt andet der skal til for at organisere de her demonstrationer, siger Pia Tang Jørgensen.

Pia Tang Jørgensen har stået for at få demonstrationen i Herning op at stå. Her sætter hun ord på forældrenes utilfredshed med den nuværende normering i daginstitutionerne.

30.000 forældre på barrikaderne

Forældreopråbet #hvorerderenvoksen ser på landsplan ud til at samle knap 30.000 personer. De fleste demonstrationer begynder klokken 13.00, og du kan se et interaktivt kort over alle de deltagende byer her. Kortet er lavet af styregruppen bag demonstrationerne.

Utilfredsheden med de dårlige normeringer i landets daginstitutioner har længe ulmet blandt forældre og pædagogisk personale, og dagens markering er bare det seneste udtryk for, at mange forældre ikke er tilfredse med situationen.

I Herning har Pia Tang Jørgensen gjort hvad hun kan for at forberede dagens demonstration, og hun regner med, at mange er klar til at deltage.

- Vi er så klar, som man bliver. Jeg tror, de fleste er klar til at kæmpe for at få de bedste ting igennem. Det bliver spændende at se, hvordan det ender ud, siger hun.

Overblik: En kamp om flere pædagoger i børnehaverne

Pia Tang Jørgensen er en del af den gruppe, der har arrangeret demonstration i Herning for minimumsnomeringer til børn i daginstitutioner.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.