Butikker opgiver at anmelde tyverier

I Struer undlader flere butikker at anmelde tyverier, men det er vigtigt, de gør det, mener politiet.

Mr. Struer
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

Antallet af anmeldte butikstyverier er meget lavt i byer som Struer og Lemvig. Ved udgangen af November måned havde de to byer henholsvis fem og tre anmeldte butikstyverier i år.

Flere butikker i Struer mener dog ikke, at det tal er retvisende for antallet af butikstyverier. Det skyldes, at butikkerne ikke altid anmelder, når de oplever et butikstyveri.

- Der er blevet stjålet en hel del ting. Jeg har måske fundet ti tomme kasser i løbet af det seneste år, fortæller Merethe Heimose, der er butikschef i Kop & Kande i Struer.

- Jeg tror, vi har flere butikstyverier, end det tal afslører, men det er jo, fordi vi ikke anmelder dem, fortæller Per Norman Hansen, der er indehaver af Mr. Arthur i Struer.

Mr. Arthur i Struer oplevede for nyligt, at en mand forsøgte at løbe afsted med nogle varer fra butikken. En ansat fik dog fat på manden, som derfor ikke lykkedes med at slippe afsted med varerne.

- Som udgangspunkt ville vi helst have politiet med indover, men problemet opstår, hvis der er drøn travlt i butikken. Vi er kun de ekspedienter, vi er, så vi har ikke altid tid til at fastholde folk. Når politistationen ligger i Holstebro, så går der 15-20 minutter, før de er her, og det har vi altså ikke tid til at vente på, fortæller Per Norman Hansen, der er indehaver af Mr. Arthur i Struer.

Det samme billede kender de til i Imerco.

- Vi forsøger at ringe til politiet, men vi må nogle gange erfare, at der ikke er tid nok. Skal man tilbageholde en person i en halv time eller mere, så bliver det lidt anstrengende, fortæller Hanne Sørensen, der er indehaver af Imerco i Struer.

Det er ikke en udvikling, som Midt- og Vestjyllands Politi glæder sig over.

- Det er vigtigt, at alle forretninger anmelder alle butikstyverier, for ellers kender politiet ikke det rette omfang. Politiet kan ikke reagere på kriminalitet, det ikke har kendskab til, fortæller Jens Kaasgaard, der er politidirektør hos Midt- og Vestjyllands Politi.

1:46
Der er kun anmeldt fem butikstyverier i år i Struer. De handlende fortæller, at det reelle tal er højere.
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.