300 kilo kød destrueret

En mand fra Østerild er sigtet for at have drevet ulovligt hjemmeslagteri. (Arkivbillede)

Det var Fødevaretyrelsen, der fik tippet om, at der skulle foregå noget ulovligt på den 40-årige mands hjemadresse på Falsbjergvej.

Her fandt styrelsen sammen med politiet ud af, at der blev slagtet grise under uhygiejniske forhold. Der var desuden "en fryser fyldt til bristepunktet med blandt andet halvfrosne flæskestege, grillben, ribbenstege og andre udskæringer af svin, pakket i poser", skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Manglende godkendelse

Fødevarestyrelsen finder i øvrigt intet af svinekødet egnet til menneskeføde, da hverken slagtning eller partering har været kontrolleret. Dyrenes sygdomshistorik eller eventuel medicinering er heller ikke kendt.

Derfor advarer styrelsen borgere, der har købt eller modtaget kød fra adressen Falsbjergvej 7 ved Østerild. Kødet bør smides ud eller returneres til adressen.

Ved ransagningen blev 300 kilo svinekød fra en fryser destrueret, og en industrikødhakker og en elektronisk vægt blev konfiskeret.

Ifølge Nordjyske.dk havde den 40-årige tilladelse til at handle med fisk. Han kan nu se frem til flere bøder for den ulovlige virksomhedsdrift.