12 års fængsel for nabodrab

40-årige Maj-Britt Sørensen fra Roslev er i dag blevet idømt 12 års fængsel for drabet på sin nabo.

I dag faldt der dom i drabssagen fra Roslev, hvor en 40-årig kvinde fra Roslev var tiltalt for at have dræbt sin nabo. Retssagen, der begyndte i mandags, fortsatte onsdag, hvor der midt på eftermiddagen blev afsagt dom. Den 40-årige Maj-Britt Sørensen blev idømt 12 års fængsel, for den 7. maj i år at have stukket sin nabo ihjel.

- Det var den påstand, jeg procederede på i dag. Så det er min opfattelse, at det er den helt rigtige straf, fortæller anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anne Marie Dybdahl Christensen.

Ville ikke dræbe

I retten har den nu dømte 40-årige kvinde forklaret, at hun ikke stak sin nabo for at dræbe ham. Hun besøgte ham hver dag, for at tjekke at han tog sin medicin, og hun sørgede for at han fik varm mad. Men på drabsdagen kom de to op at skændes, og for at det ikke skulle udvikle sig prikkede hun til ham med en 32 centimeter lang køkkenkniv. Hun stak ham to gange - det ene var 25 centimeter dybt og gik igennem et ribben. Det var blandt andet derfor, at otte ud af ni nævninge mente, Maj-Britt Sørensen skulle dømmes for drab.

- Det stik har været så dybt, at vi mente, der var tale om drab, og at hun havde til hensigt at dræbe. Så derfor blev hun dømt for drab, fortæller Anne Marie Dybdahl Christensen.

Den 40-årige dømte kvinde modtog dommen op 12 års fængsel.