Store forventninger til de danske ishockeyhelte

Troen på, at Danmark ender i kvartfinalen ved VM i ishockey, bliver større og større.

Dennis Petersen er en af de danske fans, der har måttet justere forventningerne til Danmarks chancer et ny op. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

I takt med at danskerne vinder kampe på isen i Herning, stiger også forventningerne til hockeyheltenes videre færd i turneringen. 

01:30

Kom med en tur til Herning og oplev, hvor god stemningen er, når der bare er et par timer til et sandt nordisk VM-brag. 

Luk video

- Til at starte med var jeg nok lidt skeptisk. Men hvis du lægger mærke til, hvad vi har fået ind, og præstationerne, vi har leveret. Det er jo helt imponerende!

Sådan lyder det fra Dennis Petersen, der af ren entusiasme uddyber:

- Selvfølgelig tager vi ikke guldet. Altså, vi vil gerne have det, men det er måske lige optimistisk nok. Men vi skal nok komme langt, det er jeg helt sikker på, forklarer han selvsikkert.

Fredagens kamp mod Norge bød på yderligere tre point til det danske regnskab. Og det har unægteligt ikke gjort forventningerne til danskerne mindre. 

Fanwalk fra midtbyen til Boxen

Forud for dagens kamp var tusindvis af glade danske fans samlet i forårssolen i Hernings midtby. Med store smil på læberne bevægede de sig i en lang slange mod Boxen, hvor dagen opgør på is skulle stå. 

Der var fest og sang, da de danske hockeyfans bevægede sig fra Herning midtby og ud til Boxen. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

- Forza Danmark, oleh oleh åh!, lød det taktfast fra de danske fans, der bevægede sig fremad med rigelige mængder kølende væske i hænderne.

Stemningen var høj, og det er bestemt også på sin plads, vurderer TV2's ishockeyekspert Jimmy Bøjgaard: 

- Mulighederne er gode. Med det udgangspunkt, som Danmark har nu, så er det Danmark, der har kurs mod kvartfinalen og de andre, der skal slå Danmark væk. Det skal blive til kvartfinale, hvis du vurderer ud fra, hvad de har skabt sig af muligheder nu, forklarer han.

NHL-stjerner er for stor en mundfuld

Men ishockeystaven vokser altså ikke ind i himlen, slår Jimmy Bøjgaard alligevel fast. Vi danskere skal ikke sætte næsen op efter VM-guld.

- Der skal vi altså over i en anden sportsgren. Det er fuldstændig utopi med de her NHL-stjerner, der er niveauet bare for højt, når du fx kigger på Canada, lyder analysen.

Danskerne skal på is igen allerede lørdag, når de møder undertippede Sydkorea. Den kamp begynder kl. 16:15 og kan følges på TV2 Sport.

Læs også Danmark tryner Norge på isen i Herning