Stephan flyver ishockeyfans rundt i helikopter: - Har glædet mig i et år

​Ishockeyfans har mulighed at se Herning fra luften under VM-slutrunden.

Indehaveren af Herning Helicopters, Stephan Erlandsen, er i den syvende himmel over de mange ishockeyturister i Herning. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Mens ishockey-VM flyver afsted i Boxen forsøger bylivet rundt om den enorme sportsbegivenhed at gøre det samme.

Læs også Tyske ishockeyfans er vilde med VM i Herning: - Det er fantastisk

For Stephan Erlandsen er det faktisk en ret præcis del af jobbeskrivelsen. Han flyver nemlig i bogstaveligste forstand afsted, når han sender turister på tur i sin helikopter.

- Det er noget, jeg har glædet mig til i et helt år. Lige siden vi fik at vide, at ishockey-VM kom til byen, har jeg stået og klappet i mine små hænder. Det er bare dejligt med alt det her liv i byen. Vi får vist, hvad vi kan og løfter det hele i fællesskab, siger Stephan Erlandsen, der er indehaver af Herning Helicopters.

- Vi flyver rundt viser Herning frem fra oven. Det er vigtigt at vise alle, der kommer og besøger byen, at vi vil VM, og at vi kan løfte opgaven. Alt skal bare klappe, og alle skal have en super fed oplevelse her i Herning. Det er vores mål, og indtil videre ser det rigtig godt ud med at nå det, lyder det.

Det giver nyt perspektiv på tingene at komme op i højderne. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Fuldt overblik over fanzonen ude foran Boxen. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Herning tager sig godt ud på en flot solskinsdag. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Vigtig at holde propellerne i gang

31-årige Stephan Erlandsen har været pilot i fire år, og han får brug for alt sin rutine i luften for at sikre firmaets indtjening.

Driften på en helikopter kan løbe op i omegnen af én million kroner om året, og derfor skal der luft under propellerne for at få budgetterne helt op og flyve.

Så det handler om at være effektiv i disse dage, hvor turister strømmer til Herning.

MCH Arena, Boxen og blå himmel. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

- Jeg får da mad på bordet. Lad mig sige det på den måde. Men lige så vel som der er gode dage, er der også dårlige dage. Når det rigtig kører, kan vi klare omkring 10 ture i timen, og så omsætter vi for mere end 6.000 kroner i timen, forklarer Stephan Erlandsen.

- Heldigvis er himlen blå og folk i godt humør, og så kommer man også selv i supergodt humør, så vi er klar til at køre på. Antallet af bookninger kan jeg ikke klage over.

Danmark spiller alle sine syv gruppekampe i Boxen ved VM. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Får ikke tid til at se ishockey

Stephan Erlandsen er født og opvokset i Snejbjerg, og derfor har han siden barndomsårene kigget med, når det lokale ishockeymandskab Herning Blue Fox har spillet i den danske liga.

Men selvom lysten i den grad er til stede, så får den travle helikopterpilot formentlig ikke tid til at se Danmark i aktion ved VM.

- Vi har så travlt, at vi nærmest ikke har piloter nok, så jeg må også selv sætte mig bag rattet.

- Jeg vil altid gerne se ishockey, så jeg håber, jeg kan få sneget mig ind til en kamp i Boxen, men der bliver travlt, siger Stephan Erlandsen.

Prisen for en turistrundfart i luften ligger på 750 kroner.

Der er tid til smil, selvom der er travlt. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST