VM i Håndbold: Boxen giver rutineret arrangør gåsehud

VM i Herning har skabt nye standarder for dansk support. Det mærker både det danske landshold, arrangør og de gæstende fans.

De danske fans har givet den gas til den store guldmedalje under VM i Herning. Foto: TV 2

Der bliver klappet pænt, jublet over scoringer og måske råbt et lille negativt ord omkring modstanderen. 

Det giver gåsehud, når man mærker stemningen. Det er helt unikt. 

Torben Petersen, Venuemanager, Dansk Håndbold Forbund.

Det har i mange år været standard for de velopdragne danske håndboldfans, når de støttede det danske landshold, der i disse dage kæmper om VM i herrehåndbold på hjemmebane i Boxen i Herning.

Allerede inden mesterskabet på hjemmebane gik flere af de danske spillere til publikum med en bøn.

En bøn om at være lidt mere modbydelige og sætte pres på såvel modstandere som dommere. Den bøn er blevet hørt. Det har en Torben Petersen, Venuemanager for Dansk Håndbold Forbund, bemærket. 

Læs også Udlejningsboost: VM-fans overnatter hos private

-  Det giver gåsehud, når man mærker stemningen. Jeg har arrangeret fire mesterskaber her i Danmark, det her er uden sammenligning det største og det med mest stemning. Der kommer bare flere og flere mennesker, der skaber en fantastisk stemning, fortæller Torben Pedersen. 

Den gode stemning er også blevet bemærket hos de gæstende nationer. Et af de lande der undervejs har måtte se sig slået af Danmark, Norge, mener endda at de danske fans er gået for langt i forsøget på at hjælpe deres helte til det første VM i nationens historie. 

Mange udenlandske fans gæster Danmark. Ikke alle er lige imponerede over de danske supporteres støtte til hjemmebanenationen.  Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

- Når de danske fans begynder at buhe af modstandernes spillere går det for langt. Det skal de stoppe med, lyder det fra Morten Hagenstuen, Formand for Den Norske Fanklub. 

Læs også Travlhed i køkkenet: VM i håndbold byder på sund kost til spillerne

Norge måtte se sig slået i den sidste kamp i den indledende pulje af Danmark i en fyldt Boxen i Herning. 

DJ med et let job

I hallen skaber DJ Poul Erik Jensen stemning ved at spille et mix af nyt og gammelt musik. Han har været med ved en lang række store stævner. Med et kæmpe VM på hjemmebane kunne man blive ramt af præstationsangst i forhold til musikvalg. Det er dog langtfra tilfældet. 

Både Torben Pedersen og Poul-Erik Jensen har stor rutine i store arrangementer. De har dog aldrig oplevet noget så vildt som VM i Herning. Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

- Med det her publikum i Herning er det dælme nemt at være DJ. Du smider bare noget på folk kender, så starter festen, lyder det fra 64-årige Poul-Erik Jensen.

Han har et anlæg på 44.000 Watt, der kan sætte gang i den gigantiske halfest, når de danske drenge har brug for lidt ekstra hjælp undervejs i kampene. 

Danmark spiller den afgørende kamp i mellemspillet onsdag aften klokken 20.30. Du kan se kampen mod Sverige på TV 2. Se hele reportagen fra Boxen i videoklippet herunder. 

02:01

Boxen i Herning skaber en perfekt ramme om VM i disse dage. 

Luk video