Fra awardshow til VM: De knokler for at gøre Boxen klar til næste store arrangement

Det kræver kræfter, når Jyske Bank Boxen skal bygges om. Mød dem der knokler lige nu her.

Omkring 50 personer arbejder lige nu i døgndrift, så Boxen kan stå klar til VM i herrehåndbold på fredag. Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Ishockey, koncerter, store shows, svømning, håndbold, fester og meget, meget mere.

Der sker ting og sager i Jyske Bank Boxen i Herning, og hver gang skal der et stort stykke arbejde til, før Boxen kan slå sine døre op for et helt nyt arrangement.

I lørdags var hele den danske sportsverden inviteret til fest ved DRs store show ’Sport 2018’, men nu hvor konfettien har lagt sig, har håndværkerne indtaget arenaen. På fredag er starter VM i Herrehåndbold, og det giver travlhed.

Sådan så det ud i Boxen lørdag, da Lotte Friis  fik at vide at hun er nyt medlem af Hall of Fame ved DR's store sportshow Sport2018. Snart skal der spilles håndbold samme sted. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Omkring 50 personer arbejder døgnet rundt, så det hele kan stå klart til tiden. 

- Der er ikke to dage der er ens herude i MCH. Det er noget nyt hver eneste dag, og man ved, at det er spændende opgaver, hvor man er en del af et stort arrangement. Der findes ikke så mange arbejdspladser, hvor man kan finde det samme, siger Simon Høg, der er fastansat tømrer i MCH.

Under VM i ishockey blev Boxen lagt på is. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Særlige oplevelser

Simon Høg har været ansat i tre år, og han har dermed været med til at stable en masse arrangementer på benene.

Læs også Se Boxens forvandling til ishockeybane på 50 sekunder: - Det er overvældende

- Hvis man måler på omtale, så har ishockey VM været det største, jeg har været med til. Men for vores vedkommende i tømreafdelingen, så er der mange arrangementer, der er endnu større, siger han og forklarer:

- Der er store spændende fester med alle mulige specialopbygninger. Sådan noget er sjovt at være med til. Det er intenst, det skal gå hurtigt, man skal være opfindsom og det skal ligne en million og koste det halve.

Der er også plads til, at Boxen kan blive en svømmehal som her under EM i svømning. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

En ting er dog meget vigtigt, når man skal bygge noget nyt op.

- Det skal være hurtigt at pille ned igen. Man skal altid tænke nedbrydningen med indover. Det er noget, man lærer, når man har været her i nogle år.

02:23 Luk video