Se Boxens forvandling til ishockeybane på 50 sekunder: - Det er overvældende

I de næste 14 dage ligger der en spritny ishockeybane i Boxen i Herning. Det færdige byggeri er et 'overvældende' syn for venue manager, Frank Hyldgaard.

Motorcrossbane, håndboldhal, svømme-arena og nu også Danmarks hjemmebane til VM i ishockey.

Boxen lægger matrikel til den ene store ombygning efter den anden, og der er noget ganske imponerende over at følge forvandlingen fra stenhårdt betongulv til isglat ishockeyunderlag, hvis man spørger Boxens venue manager, Frank Hyldgaard.

- Det er helt overvældende. Nu er der så mange folk, der har arbejdet på det her i så lang tid. De har lagt tusindvis af timer i projektet, og nu ligger der en ishockeybane inde på gulvet. Det er både vildt fedt og spændende, og så er det også lidt skræmmende.

- Banen er selvfølgelig en helt central del i selve begivenheden, men for mig at se er det også alt det andet, der er blevert bygget op rundt om det, der er stort, lyder det fra Frank Hyldgaard.

Se Boxens forvandling i videoen øverst i artiklen.

Østrigske eksperter monterer banen

Det er det østrigske firma AST, som står bag is-ombygningen af Boxen, og det tager lige under en uge at etablere den endelige bane.

Forklaringen på at hjælpen er hentet i udlandet er simpel:

- De er vant til det. De bygger 200 isbaner om året. Og her mener jeg ikke nødvendigvis ishockeybaner, men alle slags isbaner. Både indenfor og udenfor, siger Frank Hyldgaard.

- Så vi er helt trygge ved at overlade arbejdet til dem, for de ved virkelig, hvad de laver.

Ingen problemer undervejs

Selvom byggeriet er stort og kræver logistisk snilde udover det sædvanlige, så er alt ifølge venue manageren gået efter planen.

- Der har ikke været nogen problemer undervejs.

- Jeg tænker, det har været en kombination af vores gode fasciliteter og østrigernes ekspertise, der har fået det til at gå så smertefrit, som det har været tilfældet, forklarer Frank Hyldgaard.

Danmark løber ind til sin første kamp på isen i Herning fredag aften klokken 20.15 mod OL-sølvvinderne fra Tyskland.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.