Viborgs statsadvokat er pludselig blevet chef for bagmandspolitiet

Anklagemyndigheden kan ikke svare på, om Dyrman skal passe to job eller om der kommer en ny midlertidig statsadvokat.

Statsadvokaten i Viborg, Kirsten Dyrman, skal indtil videre fungere som chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - i daglig tale kaldet bagmandspolitiet.

Det oplyser anklageklagemyndigheden i forbindelse med, at chefen for SØIK, Morten Niels Jakobsen, pludselig er blevet fritaget for tjeneste. 

Tvmidtvest.dk har forsøgt at få opklaret, om det betyder, at Kirsten Dyrman i en periode skal passe to job, eller om der kommer en midlertidig statsadvokat i Viborg, men det kunne anklagemyndigheden ikke svare på torsdag middag.

Kirsten Dyrman blev sidste år udnævnt til ny statsadvokat i Viborg, da hun afløste Jan Reckendorff, da han fik nyt job som rigsadvokat. 

Som statsadvokat er Kirsten Dyrman øverste chef for statsadvokaturen i Viborg, hvor de ansatte blandt andet fører sager i landsretten. 

Hvorfor Morten Niels Jakobsen pludselig er blevet fritaget for tjeneste, er indtil videre et stort mysterium. Hverken Rigsadvokaten eller Justitsministeriet har ønsket at begrunde beslutningen over for Ritzau. 

SØIK består af både efterforskere, anklagere og administrativt personale. Enheden efterforsker og retsforfølger større sager om økonomisk og international kriminalitet.

SØIK efterforsker i øjeblikket blandt andet den såkaldte udbyttesag, hvor statskassen blev snydt for flere milliarder.