Viborgenserne vil være med i retten: Næsten 1100 borgere har søgt om at blive lægdommere

Der har været overvældende stor interesse for at blive domsmand i Viborg.

I Viborg står borgerne nærmest i kø for at få lov til at være med til at dømme folk i retten. I hvert fald har mere end dobbelt så mange som for fire år siden, søgt om at blive domsmand.

quoteDet har gjort det væsentligt lettere for os at sammensætte en liste af mennesker, der afspejler befolkningssammensætningen i vores kommune.

Niels Dueholm, formand, Grundlisteudvalget

Flere end 1000 borgere har søgt én af pladserne, og det er mange flere, end Grundlisteudvalget havde turde håbe på. Antallet af ansøgninger er mere end fordoblet i forhold til for fire år siden, hvor udvalget fik 458 ansøgninger. 

- Vi har aldrig før modtaget så mange ansøgninger om at komme på grundlisten, og det har gjort det væsentligt lettere for os at sammensætte en liste af mennesker, der afspejler befolkningssammensætningen i vores kommune. Samtidig er vi selvfølgelig kede af at skuffe de mere end 700 kvalificerede ansøgere, som ikke fik plads på listen, siger Formand for udvalget, byrådsmedlem Niels Dueholm.

323 borgere er nu udvalgt til grundlisten, og herfra vil Vestre Landsret udtrække de få heldige, som skal være med til at afgøre straffesager i byret og landsret i årene 2020-2023.