Viborg Kommune kan blive borgerligt blodbad

Både Venstres Kristian Pihl Lorentzen og den konservative partiformand Søren Pape Poulsen stiller op i Viborg, og de bejler til de samme vælgere.

Pape eller Pihl? Det er det store spørgsmål i Viborg Kommune, hvor der bliver kamp til stregen om de borgerlige stemmer.

Kristian Pihl Lorentzen fik personligt godt 6.700 stemmer i Viborg Kommune ved Folketingsvalget i 2011. Da Søren Pape stillede op som borgmester ved kommunalvalget i 2013 fik han knapt 6.600 personlige stemmer, og nu er den konservative partiformand igen i valgkamp på hjemmebanen i Viborg, hvor han før har scoret store personlige stemmetal.

- Pape er stadig populær i Viborg, der er rigtigt mange, der synes at han gjorde et godt job her, siger Lars Norup, der er chefredaktør på Viborg Stifts Folkeblad.

Ville være nervøs

Der er med andre ord grund til bekymring for Venstres kandidat i Viborg Kristian Pihl Lorentzen. Han risikerer at miste en del af de borgerlige stemmer til den konservative udfordrer.

- Hvis jeg var begge to, så ville jeg være nervøs, for jeg tror ikke det er stemmer nok til begge to, siger Lars Norup.

Søren Papes parti står i meningsmålingerne så svagt, at han selv på hjemmebanen får det svært.

- Jeg har da et håb om, at folk blandt andet i Viborg Kommune tænker, at jeg gjorde det godt som borgmester, og det vil være godt at få den slags fornuftige mennesker på Christiansborg, siger Søren Pape Poulsen.

Også Kristian Pihl Lorentzens parti står til at miste mange mandater, og han risiikerer nu at blive taber i kampen om personlige stemmer.

- Det gør mig ikke nervøs. Jeg tror ikke, der vil ske det store skred fra V til K, siger Kristian Pihl Lorentzen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.