Viborg Kommune gav VFF ulovlig støtte

Statsforvaltningen har afgjort, at købet af stadionnavnet foregik på ulovlig vis.

Det var ulovligt, at Viborg kommune tvang Energi Viborgs bestyrelse til at købe retten til navnet på byens stadion og efterfølgende omdøbte det. Det fastslår Statsforvaltningen i sin afgørelse om sagen.

I en 29 sider lang rapport påpeger tilsynet blandt andet, at prisen for køb og gensalg af navnerettigheden virker mistænkelig.

Først solgte Viborg Kommune navnerettighederne til Viborg FF for 50.000 kr. Fem år senere købte Viborg Kommune, via Energi Viborg, så navnet tilbage for et noget andet beløb, nemlig 1 million kroner. Det er den voldsomme prisstigning, som tilsynet nu sætter et stort spørgsmålstegn ved.

I den 29 sider lange afgørelse påpeger Statsforvaltningen, at der ikke findes nogen saglig kommunal interesse i købet, og at det i stedet virker som en økonomisk håndsrækning til fodboldklubben. Og det er ulovligt, står der i rapporten.

Til Jyllands-Posten siger Borgmester Søren Pape:- Jeg er glad for, at de ikke siger noget til beløbet på 50.000 kr. Havde en anden virksomhed købt navnet, havde der altså ikke været en sag. At de så siger, at beslutningen er ulovlig, tager jeg til efterretning. Men jeg er ikke enig i det, siger Søren Pape, Borgmester, Viborg Kommune.

Statsforvaltningen har nu sendt afgørelsen videre til Energitilsynet, som skal tage stilling til, om sagen er i strid med elforsyningsloven.

 

Læs Statsforvaltningens afgørelse her: