VHK: Derfor fyrer vi Dalmose

En dyb kløft mellem spillere og træner er årsagen til, at Viborg HK i dag har fyret træner Christian Dalmose med øjeblikkelig virkning.

Viborg HK's bestyrelse har lørdag formiddag på et ekstraordinært møde besluttet at opsige Christian Dalmose fra jobbet som cheftræner for ligaholdet.

Dalmose er derfor ikke med i Frankrig, hvor holdet søndag møder Metz Handball i Champions League, og klubben bekræfter på sin hjemmeside, at samarbejdet er slut med øjeblikkelig virkning.

- Grunden til, at vi har taget dette skridt er, at der på det sidste er opstået en kløft mellem cheftræneren og spillerne, som har vist sig ikke at kunne repareres. Det måtte vi tage til efterretning, og derfor har vi truffet dette valg, forklarer Viborg HK-direktør Nikolai Norup.

- Vi ved, det har været en svær sæson for både Christian og spillerne, og det har gjort, at kløften er blevet dybere og dybere, fortsætter han.

Nikolai Norup anerkender, at Christian Dalmose har opnået flotte resultater i sin tid i Viborg HK, og det er alle i og omkring klubben taknemmelige for.

- Vi takker Christian mange gange for de supergode resultater, han har skabt. De tre titler i sidste sæson vidner om hans kvaliteter som træner, siger direktøren.

I stedet for Christian Dalmose er Lars Friis Hansen, der tidligere har trænet ligadamerne, taget med til Frankrig, og det bliver derfor ham, der skal stå i spidsen for holdet i kampen mod Metz.

- Vi var heldige, at vi i foreningen kunne finde en, der kunne træde til med så kort varsel og påtage sig cheftrænerrollen i Champions League-kampen. Inden længe melder vi ud, hvem der skal varetage posten som cheftræner resten af sæsonen, siger Nikolai Norup.

Se et stort interview med direktøren i artikelvideoen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.