Værtshusejer om tuberkulose: Ingen grund til panik

Værtshusgæster i Viborg skal nu testes for tuberkulose.

Flere gæster i værtshusmiljøet i Viborg skal nu testes for tuberkulose, efter at to personer, der har deres gang på byens værtshuse, har fået konstateret sygdommen.

En af de smittede kom på Hegnet Bodega, og her tager indehaveren Ann-Katrin Jensen situationen med ro.

- Man kan selvfølgelig godt frygte, at nogen vil holde sig væk, men jeg tænker, at det nok hurtigt går i sig selv igen, når man finder ud af, at tuberkulose ikke er så alvorligt og kan behandles, siger hun.

Byens værtshuse har fra Regionshospitalet Viborg fået udleveret nogle papirer, som gæsterne kan udfylde, hvis de er bange for, at de er smittede. De vil så blive indkaldt til en blodprøve, der skal af- eller bekræfte frygten.

- Jeg synes egentlig, at gæsterne tager det meget pænt, men de frygter, at de selv er smittet, og så er det jo godt, at vi har fået noget information. Jeg kan kun opfordre gæsterne til at udfylde de her sedler, så de kan få taget blodprøven og få vished, siger Ann-Katrin Jensen.

Værthusejeren siger, at der ikke er grund til panik.

- Vi har fået at vide, at de her sedler bliver hentet om en uge, så så slemt er det nok heller ikke, siger hun. 

Tuberkulose er en bakterie, der blandt andet sætter sig i lungerne. Smitten sker via hoste, og især syge og svækkede personer er i risikogruppen. Sygdommen behandles med antibiotika.

I 2017 var der 277 tilfælde af tuberkulose i Danmark. 

 

Overlæge Michael Skov Jensen  fra Regionshospitalet Viborg fortæller her om sygehusets indsats.

 

 
 
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.